Quinoa met vegan balletjes en aubergine

Quinoa met vegan balletjes en aubergine

Rode kool en mais
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 322

Quinoa met vegan balletjes en aubergine rode kool en mais. Je maakt ’t heel makkelijk en snel, lekker en gezond.

Quinoa met gehaktballetjes van Beyond Meat

Quinoa met plantaardige gehaktballetjes van Beyond Meat gemaakt van erwteneiwit. Mega sappig en smaakvol, net een ‘echte’ bal van vlees.

Ook lekker: Beyond Meat burger met avocado en ei rucola en knoflooksaus, te gek lekkere vegetarische burger. Ook lekker met mais rucola stamppot met mais.

Ingrediënten

  • 150 gr quinoa
  • 1 aubergine
  • 200 gr Beyond Meat Meatballs
  • 5 el olijfolie
  • 1/4 bio rode kool
  • 200 gr mais
  • 200 gr kidneybonen

Yoghurt saus

  • 150 gr (plantaardige) yoghurt
  • 3 el sriracha lemon grass sauce
  • 2 el sweet chillisaus
Vegan balletjes Beyond Meat met quinoa

Quinoa met aubergine

  1. Snij de aubergine in dunne plakken in de lengte, bestrooi met zout en laat even rusten. Maak de quinoa volgens aanwijzingen van de verpakking.
  2. Laat de mais uitlekken en spoel de bonen af. Snij de kool in flinterdunne reepjes. Maak de yoghurt saus. Bak de balletjes om en om in een el olijfolie.
  3. Dep het vocht van de aubergines met keukenpapier en bak om en om in de overige olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de quinoa op borden schep de kool, boontjes, mais, balletjes en yoghurtsaus erover heen. Quinoa met aubergine maak je zó.

Eet lekker lauwwarm.

Ook lekker: Aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht, vega lekker.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024