Quinoa salade met broccoli en feta
Deze quinoasalade is niet alleen erg lekker, maar ook supergezond! Met broccoli, feta, artisjok en kappertjes is deze quinoasalade eenvoudig zelf te maken met dit makkelijke recept. Quinoa is een vegan superfood en een veelzijdige basis voor allerlei heerlijke gerechten. Dit glutenvrije zaadje zit boordevol eiwitten, waardoor het een perfecte vleesvervanger is. Wil je de quinoasalade met broccoli en feta helemaal vegan maken? Vervang de feta dan door Violife Greek White, een plantaardige kaas. Zo creëer je een 100% vegan quinoasalade.
Inspiratie: Help, mijn broccoli is geel!
Ook lekker: caprese quinoasalade.
Ingrediënten
- 250 gr quinoa
- 1 stronk broccoli
- 200 gr zwarte olijven
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- 3 el kappertjes
- handje pijnboompitten
- 180 gr artisjokharten
- 100 gr feta
Dressing
- 1 el olijfolie extra vergine
- 3 el appelazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- ½ citroen het sap en rasp
- 2 takjes oregano
- 2 takjes basilicum
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Stoom de broccoli beetgaar en zet opzij.
- Snij de olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten, en rode ui fijn en meng alles door elkaar.
- Maak de dressing met knoflook, appelazijn, olijfolie, en het sap en de rasp van een citroen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Hak de verse kruiden en voeg deze toe. Schep de dressing door de afgekoelde quinoa, samen met alle smaakmakers, en zet het koud weg.
- Rooster de pijnboompitten en strooi deze vlak voor het serveren over de salade, samen met de broccoli, artisjokharten, en gebrokkelde feta.
- Serveer de quinoa broccoli feta salade goed koud!
Ook lekker: broccoliburger met labneh en munt.
Tip: neem gemarineerde of gegrilde artisjokken, daar zit al een lekkere smaak aan.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?