Quinoa salade met broccoli en feta

Met veel groenten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
Naar het recept

Quinoa is lekker populair! Deze quinoasalade met veel groenten is absoluut een aanrader. Maak zelf door de stappen te volgen in dit recept. Erg lekker én enorm gezond!

Quinoa superfood

Quinoa is een hele gezonde en makkelijke basis voor een lekker gerecht. Probeer dit lekkere superfood. Quinoa is glutenvrij en door het hoge eiwitgehalte perfect als vleesvervanger.

Ingrediënten

  • 250 gr quinoa
  • 1 stronk broccoli
  • 1 potje zwarte olijven
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 el kappertjes
  • hand oregano en basilicum
  • hand pijnboompitten
  • 1 potje artisjokharten
  • 1 pakje schapenfeta
  • olijfolie
  • appelazijn
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

  1. 1Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Stoom de broccoli en laat deze ook afkoelen. Snij de olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten en ui fijn. Snij de paprika’s in stukjes en gril ze kort, tot ze licht gaar zijn. Laat ook de paprika’s afkoelen. Meng alles door elkaar.
  2. 2Maak de dressing met de knoflook, appelazijn, oflijfolie, sap en rasp van de citroen, zout en peper. Schep de dressing door de salade en zet het voor een paar uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken. Rooster de pijnboompitten en strooi vlak voor het serveren over de salade samen met de artisjokharten en de schapenfeta.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...