
Quinoa salade met spinazie, mango en biet
Quinoa salade met spinazie, mango, rode biet en mozzarella – een frisse, makkelijke maaltijd. Vol smaak, lekker gezond en zó op tafel. Quinoa met mango maakt je salade fris en kleurrijk. Je kunt gewoon mango uit de vriezer gebruiken – net zo makkelijk! Liever plantaardig? Vervang de mozzarella dan door vegan mozzarella van Soyananda, gemaakt van cashewnoten. Echt lekker! Zo maak je in no time een volledig vegan quinoasalade.
Ook lekker: tabouleh met feta verse kruiden en knoflook. Of maak een snelle quinoa salade met broccoli en feta.

Ingrediënten
- 120 gr quinoa
- 1 rode biet voorgekookt
- 50 gr spinazie vers
- 100 gr mango
- 80 gr mozzarella (buffel)
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el pompoenpitten
Dressing
- 2 el appelazijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout versgemalen
Instructies
- Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen. Gebruik je diepvriesmango? Laat die dan even ontdooien. Snijd de mango in kleine blokjes.
- Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de appelazijn, een snuf zout en wat versgemalen peper. Meng driekwart van de dressing door de quinoa, de rest door de spinazieblaadjes.
- Snijd de rode biet in partjes. Meng de spinazie, quinoa en mango door elkaar en verdeel over twee kommen. Leg de bietjes en plukjes mozzarella erbovenop.
- Rooster de pitten in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Strooi ze over de quinoa met spinazie en mango en serveer direct.
Ook lekker: caprese quinoasalade.
Geen mozzarella in huis? Feta werkt ook top. En heb je nog avocado in de vriezer? Vervang de spinazie daar gewoon mee. Zo tover je in no-time een makkelijke salade uit je voorraadkast.
Meer makkelijke salade met mango: mangosalsa!


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?