Quinoasalade met broccoli en feta

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 2:20 h

Quinoa is misschien wel het populairste ingrediënt van dit moment! Deze quinoasalade met veel groenten is absoluut een aanrader. Maak hem zelf door de stappen te volgen in dit recept. Je kunt eventueel wat groente vervangen door een groentesoort die je lekkerder vindt en met de bijbehorende dressing is het altijd een succes! Erg lekker én enorm gezond!

Tip: je kunt in plaats van zongedroogde tomaten ook cherrytomaten gebruiken en ze zelf even verwarmen voor je ze door de salade doet.

Ingrediënten

  • 250 gram quinoa
  • 1 stronk broccoli
  • 1 potje zwarte olijven (uitgelekt)
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels kappertjes
  • Flink handje oregano en/of basilicum
  • 2 paprika's
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 potje artisjokharten
  • 1 pakje schapenfeta
  • 1 grote teen knoflook
  • Olijfolie
  • Appelazijn
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Stap1

Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Stoom de broccoli en laat deze ook afkoelen. Snij de olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten en ui fijn. Snij de paprika's in stukjes en gril ze kort, tot ze licht gaar zijn. Laat ook de paprika's afkoelen. Meng alles door elkaar.

Stap2

Maak de dressing met de knoflook, appelazijn, oflijfolie, sap en rasp van de citroen, zout en peper. Schep de dressing door de salade en zet het voor een paar uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken. Strooi vlak voor het serveren geroosterde pijnboompitjes, de artisjokharten en de schapenfeta erover.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

22

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab