Rabarber crumble taart met havermout
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 1 uur 5 min
- Kcal: 304
Deze rabarber crumble taart met havermout is perfect als dessert, tussendoortje of zelfs bij het ontbijt. Rabarber taart kan altijd!
Vegan en makkelijk: deze rabarber taart is eenvoudig te maken en ideaal voor een zoet baksel met een krokante crumble en havervlokken voor extra bite.
Glutenvrij? Geen probleem! Vervang de havervlokken door glutenvrije havermout en gebruik glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Wil je zelfrijzend bakmeel vermijden? Rijstmeel met een theelepel bakpoeder werkt ook briljant.
Rabarbertaart recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie en meng in een kom samen met de suiker. Voeg het vanille extract, zelfrijzend bakmeel, havermout, kaneelpoeder, citroensap toe en meng alles goed.
- Houd 1/3 van het deeg achter voor de kruimel topping. Doe de rest van het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier en druk goed aan op de bodem. Verdeel de rabarbercompote over de crumble bodem. Verkruimel dan het overgebleven deeg over de compote.
- Zet de bakvorm in de oven en bak goudbruin in 35 minuten. Serveer direct, dan zal de crumble taart wel uit elkaar vallen maar perfect als dessert met een bol ijs, heerlijk smeuïg. Of laat de kruimeltaart goed afkoelen dan kan je mooie stukken snijden. Enjoy!
Zorg ervoor dat je de rabarbercompote klaar hebt voordat je begint met het taartrecept. Het is heel eenvoudig zelf te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Hoeveel kcal bevat dit gerecht?
304 Kcal pp Koen (zonder een bol ijs).