Rabarber crumble taart met havermout
Met ijs!- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 1 uur 5 min
- Kcal: 304
Rabarber crumble taart met havermout, zó lekker! Dessert, tussendoor of bij ’t ontbijt ’t maakt niet uit, rabarber taart dat kan altijd.
Rabarbertaart vegan
Rabarbertaart vegan zó gemaakt, rabarber is zo klaar en dit makkelijke taartje ook. Een zoet baksel met krokant crumble met een bite van havervlokken.
Maak jij dit taartje liever glutenvrij? Gebruik havervlokken en zelfrijzend bakmeel vrij van gluten. Ook kan je het zelfrijzend bakmeel vervangen door rijstmeel maar gebruik dan wel een theelepel bakpoeder.
Rabarbertaart recept, zo maak je het!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie en meng in een kom samen met de suiker. Voeg het vanille extract, zelfrijzend bakmeel, havermout, kaneelpoeder, citroensap toe en meng alles goed.
- Houd 1/3 van het deeg achter voor de kruimel topping. Doe de rest van het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier en druk goed aan op de bodem. Verdeel de rabarbercompote over de crumble bodem. Verkruimel dan het overgebleven deeg over de compote.
- Zet de bakvorm in de oven en bak goudbruin in 35 minuten. Serveer direct, dan zal de crumble taart wel uit elkaar vallen maar perfect als dessert met een bol ijs, heerlijk smeuïg. Of laat de kruimeltaart goed afkoelen dan kan je mooie stukken snijden. Enjoy!
Zorg ervoor dat als je aan dit taart recept begint de rabarbercompote klaar hebt staan, heel simpel, zó zelf gemaakt!
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Hoeveel kcal bevat dit gerecht?
304 Kcal pp Koen (zonder een bol ijs).