Rabarber dessert met sinaasappel – ons favoriete toetje
Een favoriet zomertoetje! Dit rabarberdessert met sinaasappel en ijs is niet te zoet en maak je in een handomdraai. Rabarber is sowieso eenvoudig te bereiden, en dit dessert is snel klaar. De frisse sinaasappel en het romige ijs zorgen voor een perfect samenspel van smaken. Wij kiezen voor frambozenijs en paranoten. Het zoete ijs is een heerlijke aanvulling op de licht zure rabarber, terwijl de noten een lekkere crunch geven.
Heb je ooit rabarber van de barbecue geprobeerd? Het is net zo eenvoudig als het koken in de pan, maar je maakt het in handige pakketjes voor op de bbq. Leg twee vellen aluminiumfolie op elkaar en vorm hiermee een kommetje. Schep een kwart van het rabarbermengsel in de folie, vouw de folie voorzichtig dicht en herhaal dit met de overige porties. Laat de pakketjes een kwartier op de barbecue garen in sinaasappelsap, afhankelijk van de temperatuur van de bbq. Haal de pakketjes van de grill en maak je rabarbertoetje af met een bolletje zoet ijs en gehakte noten.
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 sinaasappels
- 1 tl kaneel
- 4 bollen ijs
- handje noten
Instructies
- Was de rabarber en snijd deze in stukken. Pers de sinaasappels uit.
- Meng het sinaasappelsap met vanillesuiker en kaneel. Doe alles in een pan en breng de rabarber aan de kook.
- Laat het tien minuten zachtjes pruttelen totdat de rabarber uit elkaar valt.
- Serveer het rabarber dessert warm met een bolletje ijs en noten. Als je van een koude variant houdt, laat de rabarber dan afkoelen en serveer later.
Meer rabarber, klassiek als bijgerecht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?