Rabarber recept dat je moet proberen!
Dit recept voor rabarber moet je echt eens proberen. Je serveert het lekker koud of voor erbij met hangop of lepel het lekker zo.
Een voorjaarsfavoriet: een recept met rabarber. Als zoet bijgerecht kom je rabarber meestal tegen. Rabarber hoef je niet te schillen, alleen een stukje van de harde onderkant verwijderen en vervolgens koken in stukken met kaneel kort in de pan. Zo maak je rabarber.
Rabarber koken met kaneel geeft veel mogelijkheden. 's Ochtends bij het ontbijt door de yoghurt met munt of met een krokante kruimellaag voor de lekkerste rabarbercrumble. Liever limonade van rabarber? Het recept is makkelijk, want het rabarberseizoen is er weer.
Ben je echt een zoetekauw, voeg dan een extra schepje suiker toe. Gebruik suiker naar keuze; wij gebruiken bruine basterdsuiker.
Meer rabarber: rabarber 6x de lekkerste - een echte lentegroente in de spotlight! Deze friszure groente is heerlijk om te verwerken tot limonade, een ijsje, crumble of een heerlijk voorjaarstoetje.
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 30 gr suiker
- 1 tl kaneel
- water
Instructies
- Was en snijd de rabarber in stukken. Doe deze vervolgens in een pan samen met een scheutje water, suiker en kaneel.
- Breng de rabarber aan de kook en laat het zachtjes pruttelen. Na ongeveer een kwartier zal de rabarber zacht zijn en uit elkaar vallen.
- Eet de rabarbercompote - na het rabarber koken - lekker lauwwarm of zet het weg in de koelkast. IJskoude rabarbercompote is namelijk heel erg lekker.
Deze simpele rabarbercompote is heerlijk met mascarpone. Meng 250 gram mascarpone met een zakje vanillesuiker en een eetlepel fijne witte suiker met een garde en schep het bij de rabarber. Een heerlijk (ouderwets) lentetoetje.
Meer rabarber: rabarber dessert met sinaasappel en ijs van de bbq.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?