Rabarber maken, zo doe je dat!

Rabarber maken, zo doe je dat!

Rabarberseizoen, hoe fijn!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een voorjaarsfavoriet, rabarber! Als zoet bijgerecht kom je rabarber meestal tegen. Rabarber hoef je niet te schillen alleen een stukje van de harde onderkant. In stukken kort in de pan, rabarber maken, zo doe je dat!

Rabarber koken

De rabarber koken met wat kaneel daar kan je alle kanten mee op. In de ochtend bij het ontbijt door de yoghurt met munt of met een krokante kruimlaag voor de lekkerste rabarbercrumble. Liever limonade van rabarber? Het rabarber recept is makkelijk, het rabarberseizoen is er weer, hoe fijn!

Ben je echt een zoetekauw, meng dan een extra schepje suiker. Gebruik suiker naar keuze, ik gebruik bruine basterdsuiker.

Rabarber recept

Ingrediënten

  • 500 gr rabarber
  • 30 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • scheutje water

Zo maak je een simpele rabarbercompote

  1. Was en snij de rabarber in stukken, doe deze in een pan samen met een scheutje water, suiker en kaneel. Breng de rabarber aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  2. Na een kwartier zal de rabarber zacht zijn en uit elkaar vallen. Eet lekker lauwwarm of zet weg in de koelkast, ijskoude rabarbercompote is namelijk heel erg lekker. Enjoy!

Deze simpele rabarbercompote is heerlijk met mascarpone. Meng met een garde 250 gram mascarpone met een zakje vanille suiker en een eetlepel fijne witte suiker schep bij de rabarber. Een lekker lente toetje!

Meer rabarber? Gegaard in sinaasappel van de bbq.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...