Ragout maken met knolselderij
Geniet van een romige knolselderijragout, perfect als snelle snack op toast of in een klassiek pasteibakje. Dit recept is ideaal voor een eenvoudige, traditionele maaltijd. Gebruik wat je in de koelkast hebt met dit flexibele ragoutrecept. Geen knolselderij? Vervang het gerust door pastinaak, bloemkool, of zelfs wortel voor een andere twist. Neem pittige kiemgroenten als topping voor extra smaak en een beetje pit.
Glutenvrij: gebruik AH Vrij van Gluten meelmix in plaats van bloem om een glutenvrije versie te maken.
Vega ragout maken met knolselderij heerlijk, romig en makkelijk recept. Lekker met toast of ouderwets pastei.
Ingrediënten
- ½ knolselderij
- 60 gr bloem
- 50 gr boter
- 500 ml bouillon
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 gr platte peterselie
- pastei bakjes of toast
Instructies
- Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
- Verhit boter in een pan en fruit de sjalotten en knoflook 2 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak nog enkele minuten mee.
- Voeg 2 eetlepels bouillon toe en laat het geheel zachtjes koken totdat de knolselderij gaar is.
- Verhit boter in een aparte pan. Voeg de bloem toe en roer 5 minuten tot de bloem gaar is. Voeg de bouillon in delen toe en klop tot een gladde saus.
- Voeg het knolselderij-mengsel en de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout.
- Serveer de vega ragout op toast of in pasteibakjes. Geniet van je vegetarische ragout.
Maak af met krokante uitjes en pittige kiemgroenten.
Ook lekker ragout met kip zelf gemaakt.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?