Ragout maken met knolselderij
Vega makkelijk- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 310
Ragout maken met knolselderij vega heerlijk, romig en makkelijk recept. Lekker met toast of in ’n ouderwets pastei bakje. Favoriet voor ’n snelle klassieke hap.
Ragout recept met leftovers
Ragout recept met leftovers ofwel neem wat je in je koelkast hebt. Stukjes pastinaak of bloemkool mocht je geen knolselderij hebben. ’n Traditioneel ragout recept wat je snel en makkelijk maakt.
Glutenvrij ragout: Neem AH vrij van gluten meelmix ipv bloem.
Vega ragout toast of pastei
- Pel en snipper de sjalot en knoflook, schil en snij de knolselderij in kleine blokjes. Fruit de sjalotten en knoflook in boter, voeg na 2 minuten de knolselderij toe en gaar mee. Voeg 2 el bouillon toe en laat zachtjes koken.
- Verhit de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en meng zo’n 5 minuten tot de bloem gaar is. Voeg de bouillon in delen toe en klop tot een gladde ragout. Breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout naar smaak.
- Voeg ’t knolselderij, ui en knoflook mengsel toe en de peterselie. Serveer op toast of in pasteibakjes. Vega ragout toast of pastei, zó maak je ’t.
Maak af met krokante uitjes en pittige kiemgroenten.
Ook lekker ragout met kip zelf gemaakt.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen