Ragout maken met knolselderij

Ragout maken met knolselderij

Geniet van een romige knolselderijragout, perfect als snelle snack op toast of in een klassiek pasteibakje. Dit recept is ideaal voor een eenvoudige, traditionele maaltijd. Gebruik wat je in de koelkast hebt met dit flexibele ragoutrecept. Geen knolselderij? Vervang het gerust door pastinaak, bloemkool, of zelfs wortel voor een andere twist. Neem pittige kiemgroenten als topping voor extra smaak en een beetje pit.

Glutenvrij: gebruik AH Vrij van Gluten meelmix in plaats van bloem om een glutenvrije versie te maken.

Ragout met knolselderij recept

Vegetarische ragout

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Vega ragout maken met knolselderij heerlijk, romig en makkelijk recept. Lekker met toast of ouderwets pastei.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 310

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 60 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 500 ml bouillon
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gr platte peterselie
  • pastei bakjes of toast

Instructies

  • Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verhit boter in een pan en fruit de sjalotten en knoflook 2 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak nog enkele minuten mee.
  • Voeg 2 eetlepels bouillon toe en laat het geheel zachtjes koken totdat de knolselderij gaar is.
  • Verhit boter in een aparte pan. Voeg de bloem toe en roer 5 minuten tot de bloem gaar is. Voeg de bouillon in delen toe en klop tot een gladde saus.
  • Voeg het knolselderij-mengsel en de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout.
  • Serveer de vega ragout op toast of in pasteibakjes. Geniet van je vegetarische ragout.

Maak af met krokante uitjes en pittige kiemgroenten.
Ook lekker ragout met kip zelf gemaakt.

Ragout knolselderij vega
Ragout recept maken met knolselderij

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025