Rauwe andijviestamppot vega met tempeh
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 690
Rauwe andijviestamppot vega met tempeh en ketjap, 'n stamppot recept van aardappelpuree en rauwe andijvie, een heerlijk makkelijk vegetarisch gerecht en zó op tafel. Geen kuiltje in het midden en een balletje erbij maar blokjes tempeh gemarineerd in ketjap vegetarisch recept.
De lekkerste stamppot van kruimige aardappels
Gebruik kruimige aardappels dat maakt je andijviestamppot wel het lekkerst, een all time favourite!
Tempeh, wat is het?
Letterlijk een blok samengeperste, gefermenteerde sojabonen. Een perfecte vervanger voor vlees vanwege de voedingsstoffen. Tempeh bevat onder andere ijzer, calcium en magnesium. En tempeh bestaat voor bijna de helft uit eiwitten.
Bij dit recept gebruik ik gebakken tempehblokjes met ketjapmarinade, ze zijn vegan en glutenvrij, hebben een bron van vezels en zijn rijk aan eiwitten.
Bereidingswijze rauwe andijviestamppot vegetarisch
- Maak eerst de aardappelpuree.
- Maak de puree op smaak met mosterd en meng de fijngesneden andijvie er doorheen. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de blokjes tempeh kort op laag vuur om en om in een koekenpan
- Serveer de stamppot rauwe andijvie met de tempehblokjes er boven op en maak af met een eetlepel ketjap.
Maak variaties met de andijviestamp, partjes van een gekookte ei bijvoorbeeld, andijvie met een twist. Meer andijviestamppot.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?