Rauwe andijviestamppot vega met tempeh

Rauwe andijviestamppot vega met tempeh

en ketjap
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 690

Rauwe andijviestamppot vega met tempeh en ketjap, ’n stamppot recept van aardappelpuree en rauwe andijvie, een heerlijk makkelijk vegetarisch gerecht en zó op tafel. Geen kuiltje in het midden en een balletje erbij maar blokjes tempeh gemarineerd in ketjap vegetarisch recept.

De lekkerste stamppot van kruimige aardappels

Gebruik kruimige aardappels dat maakt je andijviestamppot wel het lekkerst, een all time favourite!

Tempeh, wat is het?

Letterlijk een blok samengeperste, gefermenteerde sojabonen. Een perfecte vervanger voor vlees vanwege de voedingsstoffen. Tempeh bevat onder andere ijzer, calcium en magnesium. En tempeh bestaat voor bijna de helft uit eiwitten.

Bij dit recept gebruik ik gebakken tempehblokjes met ketjapmarinade, ze zijn vegan en glutenvrij, hebben een bron van vezels en zijn rijk aan eiwitten.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 ml melk
  • 2 teen knoflook
  • klontje boter
  • verse peper, grof zeezout
  • mosterd
  • 500 gr verse an­dij­vie
  • 360 gr tempeh blokjes ketjap
  • olijfolie
  • 4 el ket­jap ma­nis

Bereidingswijze rauwe andijviestamppot vegetarisch

  1. Maak eerst de aardappelpuree.
  2. Maak de puree op smaak met mosterd en meng de fijngesneden andijvie er doorheen. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de blokjes tempeh kort op laag vuur om en om in een koekenpan
  3. Serveer de stamppot rauwe andijvie met de tempehblokjes er boven op en maak af met een eetlepel ketjap.

Maak variaties met de andijviestamp, partjes van een gekookte ei bijvoorbeeld, andijvie met een twist. Meer andijviestamppot.

Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024