Rauwe andijviestamppot vega met tempeh

Rauwe andijviestamppot vega met tempeh

en ketjap
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Stamppot van aardappelpuree en rauwe andijvie, een heerlijk makkelijk vegetarisch gerecht en zó op tafel! Dit keer geen kuiltje in het midden en een balletje erbij maar blokjes tempeh gemarineerd in ketjap.

De lekkerste stamppot van kruimige aardappels

Gebruik kruimige aardappels dat maakt je andijviestamppot wel het lekkerst, een all time favourite!

Tempeh, wat is het?

Letterlijk een blok samengeperste, gefermenteerde sojabonen. Een perfecte vervanger voor vlees vanwege de voedingsstoffen. Tempeh bevat onder andere ijzer, calcium en magnesium. En tempeh bestaat voor bijna de helft uit eiwitten.

Bij dit recept gebruik ik gebakken tempehblokjes met ketjapmarinade, ze zijn vegan en glutenvrij, hebben een bron van vezels en zijn rijk aan eiwitten.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 ml melk
  • 2 teen knoflook
  • klontje boter
  • verse peper, grof zeezout
  • mosterd
  • 500 gr verse an­dij­vie
  • 360 gr tempeh blokjes ketjap
  • olijfolie
  • 4 el ket­jap ma­nis

Bereidingswijze rauwe andijviestamppot vegetarisch

  1. Maak eerst de aardappelpuree.
  2. Maak de puree op smaak met mosterd en meng de fijngesneden andijvie er doorheen. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de blokjes tempeh kort op laag vuur om en om in een koekenpan
  3. Serveer de stamppot rauwe andijvie met de tempehblokjes er boven op en maak af met een eetlepel ketjap.

Maak variaties met de andijviestamp, partjes van een gekookte ei bijvoorbeeld, andijvie met een twist. Meer andijviestamppot.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...