Klassieke carpaccio met een dressing van balsamico
Met een klassiek Italiaans voorgerecht denken we gelijk aan carpaccio, een gerecht met flinterdunne plakjes ossenhaas dat je heel makkelijk zelf kunt bereiden. Met een paar verse ingrediënten zet je dit geweldige gerecht van ossenhaas carpaccio in mum van tijd op tafel.
Dit carpaccio recept is niet compleet zonder Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke balsamico dressing. Wil je eens variëren met de carpaccio dressing, probeer eens een truffeldressing. Deze dressing maak je door 1 el mayonaise te mengen met 1 el truffelolie, 1 el azijn en een halve tl honing. Breng op smaak met vers gemalen peper en druppel over de carpaccio.
Carpaccio recept
Ingrediënten
- 300 gr carpaccio
- 3 el olijfolie
- 30 gr rucola
- 50 gr Parmezaanse kaas
- ½ el balsamicoazijn
- pijnboompitten
- zout en peper
Instructies
- Leg de plakken carpaccio naast elkaar op een bord. Klop de azijn, olie, zout en peper in een klein kommetje tot een dressing.
- Druppel de dressing over de carpaccio. Snij de rucola in kleine stukjes en verdeel deze over de carpaccio.
- Strooi de Parmezaanse kaas rasp of schaaf, over de carpaccio. Samen met geroosterde pijnboompitten.
Meer klassieke voorgerechten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?