Red velvet cupcakes met roomkaas frosting
- Aantal: 16
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 30 min
Red velvet cupcakes met roomkaas frosting recept, cupcakes what else? 'n Feestje je maakt ze makkelijk zelf.
Roomkaas frosting
Roomkaas frosting en bakken met red velvet, we worden er blij van. De cake is roodgekleurd met een glazuurlaag van suiker en roomkaas. De frosting maakt de cupcake echt af, echt zo lekker.
Maak ook eens Red Velvet koekjes lekker met stukjes witte chocolade.
Dit recept is voor 16 mini cupcakes. Wil je een standaard maat cupcake maken? Dan maak je er 8 en zullen ze langer de oven in moeten, zo'n 25 minuten.
Red velvet kleur
Rood, gebruik in ieder geval een natuurlijke kleurstof, anders kan je echt een nare bijsmaak aan je cake krijgen. Het is vaak een beetje aftasten hoeveel je nodig hebt, de kleurstof is niet zo fel en zal nog iets verkleuren tijdens het bakken. Je kunt ook een variant van bieten gebruiken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de glutenvrije bloem, baking soda, zout, suiker en cacaopoeder in een kom door elkaar. Zorg dat de boter zacht is en voeg samen met de eieren, vanille-extract en een druppel rode kleurstof toe aan het meelmengsel. Mix verder.
- Voeg nu ook de melk toe en blijf roeren. Zet de cupcake papiertjes in een muffinvorm en verdeel het beslag over de 16 vormpjes.
Bak de cupcakes 15 minuten in de oven. Test even met een satéprikker, de cupcakes zijn klaar als de prikker er schoon uitkomt. Laat de cupcakes afkoelen. - De frosting is zo gemaakt. Klop de roomkaas, boter en suiker tot een luchtig mengsel. Even opstijven in de koelkast. Smeer de frosting met een lepel over elke cupcake.
Houd je van cupcakes? We hebben nog meer cupcake recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?