Red Velvet koekjes met witte chocolade

Red Velvet koekjes met witte chocolade

Crispy bite
  • Aantal: 24
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 12 min
  • Klaar in: 22 min
Naar het recept

Red Velvet cookies glutenvrij. Een super simpel lekker bakrecept. Een crunchy koekje met witte chocolade.

Red cookie

Gebruik een natuurlijke kleurstof, anders kan je echt een nare bijsmaak aan je red velvet cookie krijgen.
Red Velvet koekjes met witte chocolade deeg

Ingrediënten

  • 115 gr glutenvrij bloem, Schär Mix C
  • 65 gr amandelmeel
  • 15 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf baking soda
  • 85 gr roomboter
  • 120 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 el soja melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl citroensap
  • 40 gr witte chocolade
  • rode kleurstof

Bereidingswijze Red Velvet koekjes glutenvrij

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het amandelmeel en het bakpoeder samen met de baking soda en het cacaopoeder in een kom. Smelt de boter en mix met de suiker in een andere kom. Voeg het ei toe en blijf kloppen.
  2. Doe de melk, het citroensap en de vanille bij het botermengsel in de kom en voeg een drupje rode kleurstof toe. Klop alles goed door tot het mengsel een rode kleur heeft gekregen. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Klop dit door tot alles goed met elkaar is gemengd.
  3. Hak de witte chocolade in grove stukken en schep deze door het Red Velvet beslag. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en maak balletjes van het Red Velvet koekbeslag, 20 gram per koekje. Leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Druk de koekjes plat met een vork. Bak de Red Velvet koekjes met witte chocolade 12 minuten in het midden van de oven. Ze zijn dan nog zacht maar worden stevig tijdens het afkoelen.

Red Velvet koekjes met witte chocolade in de oven

Heerlijk crunchy!

Maak ook eens Red Velvet cupcakes met roomkaas frosting.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...