Rendang

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Deze Indonesische maaltijd is eenvoudig te bereiden. Heerlijk rundvlees met sperziebonen, rijst en een lekker saus.

Tip: hou je van pittig? Snij dan een rood pepertje fijn en bak het mee met het vlees.

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 120 ml kraanwater
  • 2 eetlepels olie
  • 350 gram runderreepjes
  • 750 gram sperziebonen
  • 320 gram Indonesische rendangsaus

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water 100 ml kokosmelk per persoon en voeg per persoon 30 ml kraanwater toe.

Stap2

Dop de bonen en snij ze doormidden. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de runderreepjes in 3 minuten op hoog vuur bruin. Schenk de saus erbij en laat het op laag vuur 5 minuten zachtjes doorkoken.

Stap3

Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en een beetje zout in 5 minuten beetgaar.

Stap4

Schep de sperziebonen door het vlees met de saus. Verdeel de kokosrijst over 4 borden en serveer met de rendang en de groente.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

72

Commentaar op recept

  1. posted by Stephan on 31 maart 2016

    Ga binnenkort proberen ziet lor uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab