Ribeyes met chimichurri

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 20m

Probeer dit Argentijnse gerecht met de wereldberoemde chimichurri. Heerlijk mals vlees met een zelfgemaakt, zuur, kruidig sausje. Ideaal voor in het barbecue seizoen!

Tip: de chimichurri kun je al een dag van tevoren maken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast.

Ingrediënten

  • 4 ribeyes
  • 1 rode peper
  • 30 gram verse peterselieblaadjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 5 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 ui
  • 25 gram bieslook

Bereidingswijze

Stap1

Bestrijk de ribeyes met de helft van de olie en bestrooi ze met wat peper en zout. Dek het vlees af en laat het op kamer temperatuur komen. Steek ondertussen alvast de barbecue aan.

Stap2

Haal het steeltje van de peper af en pureer de peper, olie, peterselieblaadjes, oregano, azijn en de knoflook met een staafmixer.

Stap3

Snipper de ui en schep het samen met de bieslook door de chimichurry. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Stap4

Bak het vlees ongeveer 5 minuten op de barbecue. Keer het halverwege. Leg het vlees op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Laat het een paar minuten rusten en serveer het vlees dan samen met de chimichurri.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab