Ribeyes met chimichurri

Een kruidig, Argentijns sausje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Probeer dit Argentijnse gerecht met de wereldberoemde chimichurri. Heerlijk mals vlees met een zelfgemaakt, zuur, kruidig sausje. Ideaal voor in het barbecue seizoen!

Heerlijk bbq recept

Ribeye met een kruidig, Argentijns sausje, een heerlijk bbq recept! De chimichurri kun je al een dag van tevoren maken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast.

Ingrediënten

  • 4 ribeyes
  • 1 rode peper
  • 30 gr verse peterselieblad
  • 6 el olijfolie
  • 2 teen knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 5 el rode wijnazijn
  • 25 gr bieslook

Bereidingswijze

  1. 1Bestrijk de ribeyes met de helft van de olie en bestrooi ze met wat peper en zout. Dek het vlees af en laat het op kamer temperatuur komen. Steek ondertussen alvast de barbecue aan.
  2. 2Haal het steeltje van de peper af en pureer de peper, olie, peterselie blaadjes, oregano, azijn en de knoflook met een staafmixer.
  3. 3Snipper de ui en schep het samen met de bieslook door de chimichurry. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
  4. 4Bak het vlees ongeveer 5 minuten op de barbecue. Keer het halverwege. Leg het vlees op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Laat het een paar minuten rusten en serveer het vlees dan samen met de chimichurri.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...