Rijst met kip, perzik en cashewnoten

Fruitige kip
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een recept dat heel makkelijk is om te maken en heerlijk smaakt. Dit rijstgerecht heeft ook iets weg van een risotto.

Pilav

Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten met rijst, die eerst wordt gefruit in olie en met toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord met kruiden, groenten, peulvruchten en vlees.

Ingrediënten

  • 400 gr rijst
  • 3 perziken
  • 300 gr kipfilet
  • 400 gr oosterse wokgroenten
  • 150 ml ketjap
  • 150 gr cashewnoten

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de perziken en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de kipfilet in blokjes en bak in een hete wok met wat olie gaar. Voeg de groentemix eraan toe en bak kort mee.
  2. 2Voeg de ketjap toe en roer goed om. Voeg na 1 minuut ook de perziken toe en verwarm mee. Bestrooi het geheel met de cashewnoten en serveer het met de rijst apart.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...