Zoete twist van rijst met kip en perzik
Rijst met kip, perzik en cashewnoten is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar het is ook een absolute favoriet bij de kinderen. Deze snelle en fruitige kip pilav combineert perfect de hartige smaak van kip met de zoete twist van perzik, en wordt nog beter van smaak met een scheut ketjap en tomaat.
Dit kip pilav recept is een echte smaakexplosie, waarbij de perzik en rijst samenkomen in een heerlijk lichtzoete saus. Hoewel het gerecht zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, wordt de rijst hier niet traditioneel gegaard in bouillon, maar krijgt het zijn unieke smaak door de toevoeging van aromatische kruiden en specerijen.
Net even anders: couscous met perzik en amandelen.
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 3 perziken
- 300 gr kipfilet
- 350 gr witte kool
- 1 ui
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kaneel
- olijfolie
- 4 el ketjap
- 35 gr tomatenpuree
- 100 gr cashewnoten
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Schil de perziken en snijd ze in partjes.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een hete wok met een scheut olijfolie.
- Snijd de witte kool flinterdun en de ui in ringen.
- Voeg ze toe aan de wok en bak ze samen met de paprikapoeder, kaneel en tomatenpuree.
- Voeg de ketjap toe aan de wok en roer goed door.
- Voeg vervolgens de perziken en 200 ml water toe aan de wok en laat het geheel even pruttelen.
- Schep het kip pilav gerecht in kommen en garneer het met cashewnoten.
Of je nu op zoek bent naar een snel en gemakkelijk gerecht voor een doordeweekse avond of een smaakvolle maaltijd wilt serveren voor het hele gezin, deze kip pilav met perzik en cashewnoten is zeker een succes.
Ook lekker: pilav met gehakt rozijnen en spinazie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?