Rijst met paddestoelen
Lenteui en knoflook- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 330
Rijst met paddestoelen, ’n paddestoelen rijst met lente-ui en knoflook. Verrassend lekker en snel op tafel en dit alles in één pan gemaakt.
Gebakken rijst met champignons
Recept voor gebakken rijst met champignons staat binnen een half uur op tafel. Een makkelijk eenpansgerecht wat perfect is voor een doordeweekse maaltijd. ’t Scheutje ketjap zorgt voor ’n zoutige bite. Kies voor een mix van paddestoelen zoals oesterzwammen, kastanje champignons, shiitake en de gewone champignons.
Ook lekker ’n paddestoelentaartje van bladerdeeg, ’n lekker vega hartig taartje van gemengde paddestoelen, bladpeterselie en bladerdeeg uit de oven.
In bouillon gegaarde rijst
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Bak de mix van paddestoelen en champignons in 5 minuten tot ze bruin kleuren samen met de takjes tijm en een scheutje ketjap asin. Breng op smaak met verse peper, haal de paddestoelen uit de pan en zet apart.
- Doe een scheut olijfolie en de boter in de pan en schep de ui en knoflook erbij. Bak een minuut en schep de rijst erbij de helft van het champignon-mengsel en een scheut van de bouillon. Roer goed door. Schenk de rest van de bouillon erbij, laat op middelhoog vuur een kwartier zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
- Zet het vuur uit en schep de rest van de paddestoelen erdoor samen met de lente-ui en laat nog 10 minuten met het deksel erop staan. Schep de in bouillon gegaarde rijst met paddestoelen in kommen. Enjoy!
Varieer en maak je rijstgerecht af met een gebakken ei op of door de rijst. Zoute ketjap, sojasaus of pinda’s.
Meer gebakken rijst? Nasi goreng recept.
Wat vind je van het recept?