Rijst met tempeh, boontjes en paksoi

Rijst met tempeh, boontjes en paksoi

Gemarineerd
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Rijst met tempeh, boontjes en paksoi is gezond en perfect voor een doordeweekse avond. Rijst met knapperige groenten en koek van soja gemarineerd, dat is tempeh! Lekker en zó zelf gemaakt. Tenminste als je de tempeh van te voren vast in de marinade legt, het intrekken duurt even maar marineren doe je zo.

Vegetarisch rijst recept

Tempeh is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, tempeh heeft van zichzelf niet zoveel smaak. Maar als je het goed marineert en lekker krokant bakt is het echt een aanrader.
Een lekker vegetarisch rijst recept.

Gemarineerde tempeh

Ingrediënten

  • 250 gr basmatirijst
  • olijfolie
  • 1 stronk paksoi
  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr tempeh
  • 6 el ketjap
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sambal
  • 1 limoen
  • verse peper

Optioneel

  • pindasaus
  • gebakken uitjes

Gemarineerde tempeh met rijst zo maak je het

  1. Snijd de tempeh in kleine blokjes. Maak een marinade van de ketjap, sesamolie en de sambal. Pers de limoen uit en voeg 2 eetlepels sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snij de paksoi en dop de sperziebonen. Kook de bonen beetgaar.
  3. Rijg de tempeh aan stokjes of bak zo. Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak de gemarineerde tempeh kort om en om op middelhoog vuur. Zet een wok klaar en giet hier de overtollige marinade in met eventueel nog een scheut olijfolie. Roerbak de paksoi kort. Meng hier als laatst de beetgare sperziebonen bij en verse peper naar smaak.
  4. Schep de rijst in kommetjes schep hier de groenten overheen en maak af met de gemarineerde tempeh. Klaar is je Rijst­bowl. Geniet!

Maak compleet met pindasaus, gebakken uitjes met een scheutje ketjap. Drink met een glas komkommerwater.

Snelle pindasaus

Snijd een rode peper zonder zaadjes fijn. Meng 5 el ketjap, 100 gr pindakaas en 200 ml kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een saus. Voeg de rode peper toe en pers een teen knoflook erbij. Breng op smaak met wat limoensap. Klaar is je snelle pindasaus

Ook lekker nasi met tofu

Beoordeling: 4.0. van 11 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Quinta 1 augustus 2020 at 13:06 - Reply

    Vraagje: is het zoute of zoete ketjap? Lijkt me een heerlijk recept!

    • Miranda Bernáth 1 augustus 2020 at 15:36 - Reply

      Thx Quinta! Ketjap Asin de zoute variant die is erg lekker (die gebruik ik) maar hou je meer van zoet kan je ook de Ketjap Manis gebruiken. 

  2. Sweder van zuylenweg 8 maart 2021 at 20:28 - Reply

    Heerlijk recept, bedankt! Tip voor tempeh: eerst krokant frituren, daarna marineren.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie