Rijst met tofu ananas en zoete chilisaus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 590
Rijst met tofu ananas en zoete chilisaus komkommer en sesam 'n heerlijk, simpel Thais gerecht. Eenvoudig te maken een échte favoriet. Daarnaast is het 'n vega en gezond tofu gerecht.
Tofu als vleesvervanger
Tofu als vleesvervanger geef er de smaak aan die je wilt. Dat lukt perfect als je gaat marineren. Snij de tofu in plakken of blokjes, zodat de marinade snel kan doordringen.
Zoetzure rijst met komkommer
- Laat de tofu uitlekken, snij in blokjes en marineer in de ketjap, paprika en chili poeder. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf zout en laat even staan.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de bosui in ringen en hak de koriander. Snij de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snij de komkommer in plakken.
- Bak de tofu in een wok met 3 el olijfolie in zo'n 6 minuten goudbruin. Voeg de bosui, komkommer en ananas toe aan de tofu en schenk de chilisaus erbij.
- Bak het geheel in zo'n 3 minuten roerend. Giet de rijst af en schep in kommen. Schep 't groenten tofumengsel erbij en maak af met koriander, sesam en gebakken uitjes. Zoetzure rijst met komkommer maak je zó
Als je van pittig houd is 't een aanrader om 't af te maken met Sriracha Hot Chilli Sauce.
Ook lekker: Pilaf met peultjes en mangochutney. Of maak 'n groentesalade met tofu 'n vega en gezonde salade met Chinese kool en sojasaus. Simpel en zó gemaakt met taugé en ’n stuk brood.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?