Rijst met tofu, ananas en zoete chilisaus

Thais lekkers
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Net voor het serveren, rooster wat donkere chocolade op de top voor een meer professionele uitstraling.
Een heerlijk, simpel en Thais gerecht: rijst met tofu, ananas en zoete chilisaus. Super eenvoudig om te maken en een van onze favorieten! Daarnaast is het gerecht ook nog lekker vega met tofu.

Tofu, heerlijke vleesvervanger

Ingrediënten

  • 350 gr rijst
  • 400 gr tofu
  • 1 bosje bosuien
  • 1 blik ananasstukjes
  • 5 el Thaise zoete chilisaus
  • 250 gr cherrytomaat
  • 1 komkommer

Bereidingswijze

  1. 1Laat de tofu uitlekken en snij deze in kleine blokjes. Leg de blokjes even op wat keukenpapier zodat het vocht er wat uitloopt. Bestrooi de stukjes tofu met peper en zout.
  2. 2Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Bak de stukjes tofu in een grote koekenpan of wok in 3 eetlepels olie in ongeveer 10 minuten goudbruin. Snij ondertussen de bosui in ringen en de cherrytomaatjes doormidden.
  3. 3Snij de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snij de komkommer vervolgens in plakjes. Voeg de groenten toe aan de tofu en schenk de chilisaus erbij.
  4. 4Bak het geheel ongeveer 3 minuten al omscheppend. Giet de rijst af en verdeel deze over de borden. Schep het groenten-tofumengsel er bovenop en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...