Rijst met zwarte boontjes
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 548
Rijst recept met zwarte boontjes champignons en witte kool, vegan gehakt en rozijnen. Voeg als topping en extra crunch cashews en krokante uitjes toe en voor meer pit neem je chilivlokken.
Rijst met zwarte bonen
Zwarte boontjes hebben een heerlijke bite, 'n stevige structuur en smaken perfect in een salade of zoals in dit rijst gerecht. Zwarte boontjes bevatten eiwitten, mineralen en vezels, lekker en gezond dus.
Ook lekker: Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel, maïs, avocado en bonen.
Vegan rijst met zwarte boontjes maken
- Kook de rijst volgens aanwijzing van de verpakking. Pel en snipper de uien en snij de kool flinterdun. Snij de champignons in vieren en pel en pers de knoflook.
- Verhit 1 el olijfolie en fruit de ui, voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg kruiden toe en vers gemalen peper en zout naar smaak. Bak na een paar minuten de kool mee.
- Verhit in een andere pan 2 el olijfolie en bak de champignons bruin en bak de knoflook mee. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg bij het gehakt-kool mengsel samen met de rozijnen en gekookte rijst. Schep alles samen op een bord. Rijst met bonen maak je zó.
Maak af met geroosterde cashews, krokante uitjes en chilivlokken voor wat pit.
Ook lekker: Gebakken rijst met peultjes erwtjes en paddestoelen. Zoute sojasaus en pittige gember.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?