Rijst uit de oven van Ottolenghi

Rijst uit de oven van Ottolenghi

Met granaatappel en munt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Rijst uit de oven naar een recept van Ottolenghi, met salsa van feta, munt, olijven en granaatappelpitjes. Erg simpel zelf te maken, zó op tafel! Of zet lekker weg in de koelkast en eet koud als rijstsalade.

Granaatappelmelasse waar kan je dat kopen?

Een dikke siroop van ingekookt granaatappelsap, granaatappelmelasse. In de recepten van Ottolenghi kom je het regelmatig tegen. Je vindt het bij Turkse en Marokkaanse winkels, je zou het kunnen vervangen door balsamico-stroop.

Simpel, Ottolenghi

Yotam Ottolenghi, wie kent deze Israelisch-Britse kok, kookboek auteur en restaurateur niet? Ottolenghi maakt groenten eten hip en opwindend. Gerechten in een Midden Oosterse stijl waarin onder andere granaatappel, citroen, aubergine, tahin, verse kruiden, specerijen en kikkererwten de hoofdrol spelen.

Ingrediënten

  • 300 gr basmatirijst
  • 40 gr boter
  • 600 ml kokend water
  • 35 gr munt
  • 120 gr feta
  • verse peper

Salsa

  • 40 gr olijven zonder pit
  • 90 gr granaatappelpitjes
  • 40 gr walnoten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze rijst uit de oven.

  1. Verwarm de oven voor tot 230 graden. Doe de rijst in een ovenschaal. Voeg zout en versgemalen peper toe naar smaak. Smelt de boter, kook het water en giet beide over de rijst. Leg de takjes munt bovenop, bewaar 10 gram voor de salsa. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven tot de rijst gaar is en al het water heeft opgenomen.
  2. Doe intussen alle ingrediënten voor de salsa in een kom. De olijven in ringen, de knoflook geperst, de noten gebroken, de overige munt gehakt. Meng alles door elkaar en zet even weg. Haal de schaal met rijst uit de oven en verwijder de folie. Haal de takjes munt van de rijst, haal de blaadjes van de takjes en meng bij de rijst. Schep de salsa over de rijst en bestrooi met gebrokkelde feta. Serveer direct warm of koud als een salade.
Beoordeling: 5.0. van 5 stemmen.
Please wait...