Rijst uit de oven van Ottolenghi

Rijst uit de oven van Ottolenghi

Met granaatappel en munt
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 25 min
  • Klaar in: Klaar in 35 min
  • Kcal: Calorieën 380

Rijst uit de oven naar een recept van Ottolenghi, met salsa van feta, munt, olijven en granaatappelpitjes. Erg simpel te maken, zó op tafel of zet koud weg en eet als rijstsalade.

Granaatappelmelasse waar kan je dat kopen

Een dikke siroop van ingekookt granaatappelsap, granaatappelmelasse. In de recepten van Ottolenghi kom je ’t regelmatig tegen. Je vindt het bij Turkse en Marokkaanse winkels. Je zou het kunnen vervangen door balsamico-stroop.

Simpel Ottolenghi

Yotam Ottolenghi dé Israelisch-Britse kok, kookboek auteur en restaurateur Ottolenghi maakt groenten eten hip en opwindend. Gerechten in een Midden Oosterse stijl waarin onder andere granaatappel, citroen, aubergine, tahin, verse kruiden, specerijen en kikkererwten de hoofdrol spelen. Zo ook in z’n boek ‘Simpel’.

Meer Ottolenghi: Flavour ’t kookboek.

Rijst uit de oven van Ottolenghi

Rijst uit de oven

3.9 van 81 stemmen
Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Iraanse keuken
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Porties 4 personen
calorieën 380

Ingrediënten

  • 300 gr basmatirijst
  • 40 gr boter
  • 600 ml kokend water
  • 35 gr munt
  • 120 gr munt
  • verse peper

Salsa

  • 40 gr olijven zonder pit
  • 90 gr granaatappelpitjes
  • 40 gr walnoten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 teen knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Doe de rijst in een ovenschaal. Voeg zout en versgemalen peper toe naar smaak. Smelt de boter, kook het water en giet beide over de rijst. Leg de takjes munt bovenop, bewaar 10 gram voor de salsa. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven tot de rijst gaar is en al het water heeft opgenomen.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de salsa in een kom. De olijven in ringen, de knoflook geperst, de noten gebroken, de overige munt gehakt. Meng alles door elkaar en zet even weg.
  • Haal de schaal met rijst uit de oven en verwijder de folie. Haal de takjes munt van de rijst, haal de blaadjes van de takjes en meng bij de rijst. Schep de salsa over de rijst en bestrooi met gebrokkelde feta. Serveer direct warm of koud als een salade. Rijst uit de oven zó maak je dat.

Ook lekker: gebakken rijst met cashew en paksoi.

Dit recept valt onder

Vegetarisch
Rijst
Hoofdgerecht