Rijstsalade bowl met watermeloen en feta
Rijstsalade bowl met watermeloen en feta, taggiasche olijven en sojabonen een kom vol vitaminen, makkelijk en zomers. Rijstsalade recept, met 'n flinke hand verse kruiden is heerlijk.
Zomerse rijst salade, snel gemaakt en lekker fris. Neem je feta kaas van Violife greek white dan is je salade ook nog eens helemaal vegan. Een plantaardige kaasvervanger uit Griekenland, een perfect alternatief voor Griekse feta kaas.
Eet met platbrood en yoghurt dip.
Ingrediënten
- 300 gr rode rijst
- ½ watermeloen
- 100 gr feta
- 1 bosje lente-ui
- 100 gr taggia olijven
- 160 gr sojabonen
- 1 el sesamzaad zwart
- 10 gr koriander vers
- 10 gr platte peterselie
Dressing
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking ’t liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
- Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Snij de lente-ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van zo’n 1½ cm, zo ook de feta kaas.
- Schep de rijst in kommen en verdeel de olijven, feta, watermeloen, sojabonen, sesam en verse kruiden op de rijst. Eet als ’n Hawaiiaanse pokébowl, rijst salade met meloen maken doe je zó.
Maak de rijstsalade af met Pane Carasau, platbrood uit Sardinië. Flinterdun en te gek lekker met 'n dip of guacamole. Verse kruiden en taggiasche olijven.
Lekker: doperwten guacamole met avocado, ’n gezonde dip heerlijk smeuïg en zó easy voor erbij.
Meer: rijst recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?