Rijstsalade bowl met watermeloen en feta

Rijstsalade bowl met watermeloen en feta

Taggiasche olijven en sojabonen
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 410

Rijstsalade bowl met watermeloen en feta, taggiasche olijven en sojabonen een kom vol vitaminen, makkelijk en zomers. Rijstsalade recept, met ’n flinke hand verse kruiden is heerlijk.

Zomerse rijst salade

Zomerse rijst salade, snel gemaakt en lekker fris. Neem je feta kaas van Violife greek white dan is je salade ook nog eens helemaal vegan. Een plantaardige kaasvervanger uit Griekenland, een perfect alternatief voor Griekse feta kaas.

Eet met platbrood en ’n Griekse yoghurt dip.

Rijstsalade bowl met watermeloen en feta recept

Rijstsalade bowl met watermeloen en feta

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Rijstsalade bowl met watermeloen en feta, taggia olijven en sojabonen een kom vol vitaminen, makkelijk en zomers.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Grieks, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 300 gr rode rijst
  • ½ watermeloen
  • 100 gr feta
  • 1 bosje lente-ui
  • 100 gr taggia olijven
  • 160 gr sojabonen
  • 1 el sesamzaad zwart
  • 10 gr koriander vers
  • 10 gr platte peterselie

Dressing

  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking ’t liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
  • Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
  • Snij de lente-ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van zo’n 1½ cm, zo ook de feta kaas.
  • Schep de rijst in kommen en verdeel de olijven, feta, watermeloen, sojabonen, sesam en verse kruiden op de rijst. Eet als ’n Hawaiiaanse pokébowl, rijst salade met meloen maken doe je zó.

Maak af met Pane Carasau, platbrood uit Sardinië. Flinterdun en te gek lekker met ’n dip of guacamole. Verse kruiden en taggiasche olijven.

Lekker: doperwten guacamole met avocado, ’n gezonde dip heerlijk smeuïg en zó easy voor erbij.

Meer: rijst recepten.

Rijstsalade met watermeloen en feta recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter