Lekker fris! Rijstsalade met avocado en feta

Lekker fris! Rijstsalade met avocado en feta

Rijstsalade met avocado, feta, bonen, maïs, komkommer en limoen: vol van smaak en met een heerlijke Mexicaanse touch. Dit recept is een favoriet en staat binnen no-time op tafel. Het is eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid. Tip: om 'm nog lekkerder te maken, voeg een flinke hand verse kruiden toe en serveer met hummus als smeersel of dip. Serveer met olijven en plat brood voor een complete maaltijd.

Rode rijstsalade is niet alleen lekker en gezond, maar ook snel en eenvoudig te maken. Deze salade heeft een zoete smaak en is zowel vegan als glutenvrij. Gebruik Violife feta voor de perfecte rode rijstsalade.

Hummus erbij maken is eenvoudig met slechts vijf ingrediënten: kikkererwten, sesamzaadpasta (tahini), knoflook, citroen en olijfolie. Dit basisrecept voor hummus is snel klaar en een heerlijke toevoeging aan je maaltijd net als deze mango salsa.

Mexicaanse rijstsalade

Mexicaanse rijstsalade

4.4 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Zo maak je een Mexicaanse rijstsalade van rode rijst, avocado, feta, maïs en bonen. Serveer met zelfgemaakte hummus, nacho's en verse kruiden.
Gang Salade
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 455

Ingrediënten

  • 300 gr rode rijst
  • 8 snack komkommers
  • 150 gr maïs uit blik
  • 150 gr zwarte bonen uit blik
  • 1 bosje bosui
  • 1 avocado
  • 10 gr koriander vers
  • 10 gr platte peterselie
  • 100 gr feta kaas
  • 1 limoen

Dressing

  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Kook de rode rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is het beste om dit van tevoren te doen zodat de rijst goed kan afkoelen.
  • Maak de dressing: pel en pers de knoflook, meng met de azijn en olijfolie, en breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.
  • Snijd de ui in dunne ringen en hak de kruiden, bewaar een deel van de kruiden voor de topping.
  • Meng de afgekoelde rijst met de dressing, ui en gehakte kruiden.
  • Halveer de komkommers, snijd de avocado in parten en de feta in blokjes. Laat de maïs en zwarte bonen uitlekken.
  • Schep de rijst in kommen en verdeel de feta, avocado, maïs en bonen over de rijst.
  • Maak de Mexicaanse rijstsalade af met de bewaarde verse kruiden en partjes limoen.

Maak het af met crackers of nacho's. Heerlijk met een dip van guacamole, verse kruiden en olijven.

Voor meer inspiratie: rijst recepten.

Rijstsalade recept met avocado feta en mais

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024