Rijstsalade met avocado feta bonen en mais
Komkommer en limoen- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 455
Rijstsalade met avocado feta bonen en mais komkommer en limoen, vol van smaak. Favoriet met een Mexicaanse touch salade recept. Makkelijk te maken en ’t staat zó op tafel.
Neem ’n flinke hand verse kruiden en hummus ’n lekker smeersel en tevens dip.
Rode rijst salade
Rode rijst salade is lekker en gezond, heeft een zoete smaak is snel en eenvoudig te maken vegan en glutenvrij. Neem de Feta van Violife en je rode rijst salade is af. Serveer met olijven en plat brood.
Hummus voor erbij, met 5 ingrediënten is het zó klaar. Kikkererwten, sesamzaadpasta ofwel tahini, knoflook, citroen en olijfolie, ’n basis recept voor hummus.
Mexicaanse rijst salade
- Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking ’t liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
- Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Snij de ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Halveer de komkommers, snij de avocado in parten en de feta in blokjes. Laat de maïs en zwarte bonen uitlekken.
- Schep de rijst in kommen en verdeel de feta, avocado mais en bonen op de rijst en maak af met verse kruiden en limoen in partjes. Eet als ’n Mexicaanse poke bowl, Mexicaanse rijst salade maken doe je zó.
Maak af met hummus en crackers of nacho’s, lekker met ’n dip of guacamole, verse kruiden en olijven.
Zelf hummus maken met tahin komijn en knoflook met pitjes, ’n heerlijk smeersel en zó, easy!
Meer: Rijst recepten.