Smeuïge risotto met bloemkool
Deze risotto met bloemkool, romig door boter en Parmezaanse kaas, is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook echt verrukkelijk. De combinatie van smeuïge risotto met de knapperige bite van gebakken bloemkool maakt dit gerecht lekker! Bloemkoolrisotto heeft een zachte, milde smaak die vooral kinderen aanspreekt. Voeg er eventueel een pittig worstje aan toe, en je hebt een complete en snelle maaltijd. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen.
Ook lekker bloemkool met kaassaus.
Romige bloemkoolrisotto met boter en Parmezaan: eenvoudig, smaakvol en met een knapperige bite. Perfect voor een snelle gezinsmaaltijd.
Ingrediënten
- 300 gr risotto rijst
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 6 el olijfolie
- 1,1 lit groentebouillon
- 20 gr roomboter
- 400 gr bloemkoolroosjes
Instructies
- Maak de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.
- Pel en snipper de ui. Pers de knoflook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur gedurende 3 minuten.
- Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg 200 ml bouillon toe en breng al roerende aan de kook. Laat de risotto zachtjes koken totdat de bouillon is opgenomen.
- Voeg steeds een scheut bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit proces totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst zacht is, maar nog een bite heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Verhit 4 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bloemkoolroosjes goudbruin en krokant, ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zout. Draai de roosjes om en voeg 3-4 el bouillon toe. Laat de roosjes beetgaar worden terwijl je het vuur laag houdt.
- Roer de roomboter, Parmezaanse kaas en versgemalen peper naar smaak door de risotto. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng goed. Serveer de bloemkool risotto direct in kommen.
Risotto met gebakken bloemkoolroosjes is een heerlijke simpele risotto!
Ook lekker: risotto met prosecco en pistache.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?