Risotto met groente, spinazie en Grana Padano
Groenterisotto voor een vega dag- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
Deze romige risotto met lekker veel groente is absoluut heerlijk! De bereidingstijd is niet al te lang, dus zeker maken! Dit gerecht bevat geen vlees, een perfecte vegetarische groenterisotto voor een vega dag. Een simpel en lekker groente recept!
Vegetarische risotto
Als ik één ultiem comfort food gerecht mag noemen, dan is het wel risotto. Je combineert deze vega risotto in dit recept met spinazie en Grana Padano. Voor meer pit is gorgonzola picante ook een aanrader. Meer groenten in de risotto? Bak lekker wat preiringen mee of voeg wat tuinerwtjes toe.
Bereidingswijze groenterisotto
- Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette in blokjes. Neem een pan met een dikke bodem en verhit een beetje olijfolie erin. Fruit de ui en knoflook kort en voeg dan de courgetteblokjes en de risottorijst toe. Bak tot de rijstkorrels glazig worden.
- Maak de bouillon aan volgens aanwijzingen op de verpakking van de bouillontabletten. Schenk een kwart van de bouillon bij de risotto en schep goed om. Roer het regelmatig. Als de bouillon bijna helemaal opgenomen is door de rijstkorrels schenk je er weer een beetje bouillon bij. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Hou ze apart. Voeg als laatst de verse spinazie toe en laat het niet te veel slinken terwijl je omschept. Zet het vuur uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en wat verse peper.
- Schep de risotto in kommen en maak af met de pijnboompitten en Grana Padano. Enjoy!
Ook lekker risotto met champignons en parmezaan. Bekijk ook meer groente recepten.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?