Risotto met groente

Met spinazie en Grana Padano
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Deze romige risotto met lekker veel groente is absoluut heerlijk! De bereidingstijd is ietsje langer maar dan heb je wel een heerlijke maaltijd op tafel. Het is het zeker waard! Het gerecht bevat geen vlees, dus een perfecte vegetarische groenterisotto! Een simpel en lekker recept!

Vegetarische risotto

Zin in een vega-dag? Dan is deze vegetarische groenterisotto perfect! Als ik één ultiem comfort food gerecht mag noemen, dan is het wel risotto. Je combineert de risotto in dit recept met spinazie en Grana Padano. Voor meer pit is gorgonzola picante ook een aanrader.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 300 gr risottorijst
  • 1 groentebouillontablet
  • 450 gr verse spinazie
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr Grana Padano
  • olijfolie
  • 1 ui

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en snij de courgette in blokjes. Pak een pan met een dikke bodem en verhit een beetje olijfolie erin. Fruit de ui een paar minuten en voeg dan de courgetteblokjes en de risottorijst toe. Bak tot de rijstkorrels glazig worden.
  2. 2Maak de bouillon aan volgens aanwijzingen op de verpakking van de bouillontabletten. Schenk ongeveer 1/4 van de bouillon bij de risotto en schep goed om. Roer het regelmatig. Als de bouillon bijna helemaal opgenomen is door de rijstkorrels schenk je er weer een beetje bouillon bij. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  3. 3Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Hou ze apart. Verhit wat olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven. Voeg de verse spinazie toe en laat het slinken terwijl je het steeds omschept. Zet het vuur uit en breng de spinazie op smaak met Italiaanse kruiden en wat verse peper.
  4. 4Schep de spinazie door de risotto en verdeel de risotto over de borden. Strooi de pijnboompitten en kaas over de risotto en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...