Risotto met prei en courgette
Risotto met prei, een Italiaanse klassieker met een frisse twist! Deze risotto brengt de zonnige smaken van Italië rechtstreeks naar je bord. Met knapperige prei, zachte courgette en een vleugje citroen waan je je direct in de lente. En het beste? Het is zo gemaakt! Een royale portie parmezaan erover, en je hebt een gerecht waar iedereen van zal smullen. Kies voor vega risotto met courgette of serveer met een stukje vis of kip, deze risotto is altijd een goed idee.
Recept afdrukken
Ontdek de zonnige smaken van Italië op je bord. Knapperige prei, zachte courgette en een vleugje citroen brengen de lente in je keuken.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 citroen
- 1 lit groentebouillon
- 3 takjes tijm
- 50 gr parmezaanse kaas
- 300 gr risotto rijst
- zwarte peper vers gemalen
Instructies
- Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de courgette in blokjes en de prei in ringen.
- Halveer de citroen en pers het sap uit. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak de knoflook en ui op laag vuur kort.
- Voeg vervolgens de overige groenten toe en bak deze 5 minuten mee voordat je het vuur uitzet.
- In een andere pan, verhit je één eetlepel olijfolie en voeg je de risottorijst toe. Roer de rijst om zodat deze bedekt is met olie.
- Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe en laat dit tien minuten op laag vuur sudderen totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.
- Herhaal dit proces met de rest van de bouillon totdat de rijst smeuïg en gaar is.
- Voeg de gebakken groenten, tijm en parmezaanse kaas toe aan de risotto en bak nog kort mee. Breng de risotto met prei op smaak met citroensap en versgemalen peper.
Ook lekker groen: risotto met spruitjes maken!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?