Risotto met prei, courgette en citroen
Lente risotto- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
Italiaans risotto gerecht met prei, courgette en lekker fris van citroen, kom maar door met de lente! Super eenvoudig om zelf te maken, parmezaan maakt het helemaal af.
Risotto bereiden met citroen en tijm
Eet lekker als hoofdgerecht. Je mist niks aan dit vega risotto recept. Makkelijk te bereiden met citroen en tijm. Liever als bijgerecht? Deze risotto gaat perfect samen met gegrilde zalm of een andere vis. Proef de lente!
Liever met kip? Breng de kip op smaak met verse peper en tijm en bak in een hete wok. Advies, let op het beter leven keurmerk.
Lente risotto maken
- Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de courgette in blokjes en de prei in ringen. Snij de citroen door de helft en pers uit, haal de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak de knoflook en ui op laag vuur kort. Bak de rest van de groenten 5 minuten mee en zet het vuur uit. Verhit in een andere pan één eetlepel olijfolie, voeg de risottorijst toe en schep deze om.
- Voeg de helft van de bouillon toe en laat dit tien minuten op laag kokend vuur in de rijst trekken. Voeg herhalend de bouillon toe totdat de rijst smeuïg en gaar is. Voeg de groenten samen met de tijm en parmezaanse kaas toe en bak nog kort. Maak de risotto af naar smaak met citroensap en vers gemalen peper. Lente risotto maken doe je zó.
Meer: Vegetarische recepten.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?