Risotto met spinazie en Grana Padano
Geniet van een smeuïge risotto boordevol spinazie. De bereidingstijd is niet al te lang, dus zeker het proberen waard. Deze groenterisotto is perfect voor een vegetarische dag, een eenvoudig en smakelijk groenterecept.
Risotto is het ultieme comfort food en in dit recept combineren we het met spinazie en Grana Padano. Voor wat extra pit is gorgonzola picante een aanrader. Wil je nog meer groenten in de risotto? Bak wat preiringen mee of voeg wat tuinerwtjes toe.
Ook lekker risotto met champignons en Parmezaanse kaas.
Bekijk meer groente recepten.
Recept afdrukken
Smaakvolle vegetarische risotto met spinazie en Grana Padano, perfect voor een dagje zonder vlees. Het volledige recept vind je hier.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 300 gr risottorijst
- 1 l groentebouillon
- 450 gr spinazie vers
- 3 el Italiaanse kruiden
- 100 gr Grana Padano
- 40 gr pijnboompitten
Instructies
- Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette in blokjes. Neem een pan met een dikke bodem en verhit een scheut olijfolie.
- Fruit de ui en knoflook kort en voeg de courgetteblokjes en de risottorijst toe. Bak tot de rijstkorrels glazig worden. Maak de bouillon.
- Schenk een kwart van de bouillon bij de risotto en schep goed om. Roer het regelmatig. Als de bouillon bijna helemaal opgenomen is door de rijstkorrels schenk je er een scheut bij. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Hou ze apart. Voeg als laatst de verse spinazie toe aan de risotto, laat niet te veel slinken terwijl je omschept. Zet het vuur uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en vers gemalen peper.
- Schep de risotto in kommen en maak af met de pijnboompitten en Grana Padano.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?