Risotto met spinazie en radicchio
Met koek van parmezaan- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 35 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 45 min
Een heerlijk vegetarisch risotto gerecht dat super makkelijk is om zelf te maken met spinazie en radicchio. Radicchio is familie van de witlof. Met een licht bittere smaak en een knapperige bite is deze groente ook lekker in een salade alleen al voor de kleur, prachtige wit en rode bladeren.
Risotto met een topping van hartige kaaskoek
Een lekker krokantje, ze zijn snel gemaakt en super lekker bij je risotto, koekjes van parmezaanse kaas. Het maakt je risotto recept met deze ingrediënten simpel helemaal af! Hoe maak je ze? 40 gram geraspte parmezaanse kaas op kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat, 8 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Bereidingswijze risotto met spinazie en radicchio
- Snijd de sjalot en de radicchio klein, pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan. Doe hier de radicchio, sjalot en knoflook in en fruit dit zachtjes op middel vuur kort aan.
- Doe de risotto rijst erbij en bak de rijst even mee terwijl je blijft roeren. Voeg de bouillon erbij in kleine gedeeltes, steeds een scheut, blijven roeren en laten pruttelen. Als er bijna geen vocht meer is, voeg je weer bouillon toe. Blijf dit herhalen totdat de risotto rijst gaar is. Zet het vuur uit.
- Maak de risotto af door de parmezaanse kaas en de roomboter door de risotto te roeren. Verse peper naar smaak en tot slot de spinazie. De spinazie heeft zo nog wat bite. Serveer direct de risotto in een kom met koekjes van parmezaan. Geniet!