Risotto met taleggio en peren

Risotto met taleggio en peren

Met wijn en Parmezaan
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
  • Kcal: 320

Risotto met taleggio en peren wijn en Parmezaan is eenvoudig te maken écht ’n waanzinnig lekker recept. Smeuïg en een tikje zoet van de peer. De combi peren en taleggio passen perfect samen.

Risotto met taleggio kaas

Risotto met taleggio kaas, een zachte Italiaanse kaas met een rossige korst. De smaak is zacht en iets wat zoet, ’t heeft iets weg van witte truffel.

Ingrediënten

  • 450 gr risotto rijst
  • 350 gr taleggio
  • 3 peren
  • 1,5 l groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 80 gr boter
  • 60 gr Parmezaanse kaas
Risotto met taleggio en peren simpel recept
Risotto met taleggio peren recept

Risotto met gebakken peer

  1. Snij 1 peer in heel dunne plakken en bak deze 1 minuut per kant in 1 klontje boter. Schil de overige peren en snij in blokjes. Snij de taleggio kaas in kleine stukjes ’t kan met korst.
  2. Pel en snipper de ui en bak in olijfolie op laag vuur glazig en voeg na 5 minuten de rijst toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en laat deze al roerende verdampen.
  3. Giet er een soeplepel hete bouillon op en laat de rijst op middelhoog vuur en al roerende pruttelen. Voeg weer bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is.
  4. Voeg de taleggio en de stukjes peer toe en breng op smaak op smaak met verse peper. Zet ’t vuur uit en voeg de resterende boter toe en geraspte Parmezaan. Schep in kommen en maak af met de gebakken plakjes peer.

Risotto met gebakken peer zó maak je ‘t. ’n Heerlijk vega risotto recept met een zoetje van de gekarameliseerde peer op de top.

Ook lekker: Risotto met prosecco en pistache.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...