Risotto met taleggio en peren
Een heerlijk bord risotto met taleggio en peer, wijn en parmezaan is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een waanzinnig lekker recept. Smeuïg en een tikje zoetheid van de peer. De combinatie van peer en taleggio is simpelweg perfect.
Taleggio is een zachte Italiaanse kaas met een kenmerkende rossige korst. De smaak is mild en subtiel zoet, met hints van witte truffel die het gerecht een uniek karakter geven.
Recept afdrukken
Risotto met taleggio, peer wijn en Parmezaanze kaas. Eenvoudig te maken, smeuïg en een tikje zoet van de peren.
Ingrediënten
- 450 gr risotto rijst
- 350 gr taleggio
- 3 peren
- 1,5 lit groentebouillon
- 100 ml droge witte wijn
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 80 gr boter
- 60 gr parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd 1 peer in dunne plakjes en bak deze 1 minuut per kant in een klontje boter. Schil de overige peren en snijd ze in blokjes.
- Snijd de taleggio kaas, inclusief de korst, in kleine stukjes.
- Pel en snipper de ui, bak deze in olijfolie op laag vuur tot ze glazig zijn en voeg na 5 minuten de rijst toe.
- Bak 2 minuten op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en laat deze al roerende verdampen.
- Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en laat het op middelhoog vuur pruttelen terwijl je blijft roeren. Voeg telkens opnieuw bouillon toe en herhaal dit proces tot de rijst gaar is.
- Voeg de taleggio en de stukjes peer toe aan de rijst en breng op smaak met versgemalen peper.
- Zet het vuur uit en voeg de resterende boter en geraspte parmezaan toe. Schep de risotto met taleggio in kommen en garneer met de gebakken plakjes peer.
Zo maak je risotto met gebakken peer: een verrukkelijk vegetarisch risottorecept met een beetje zoetheid van de gekarameliseerde peer bovenop.
Ook lekker: risotto met prosecco en pistache. Top combinatie!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?