Smaakvol! Risotto met venkel
We zijn grote fans van venkel. Het is heerlijk om venkel te combineren met flink wat parmezaanse kaas, courgette en citroen in een risotto. Het resultaat is een bord vol heerlijke en smeuïge venkelrisotto.
Een smeuïge risotto met venkel en het rasp en sap van citroen, echt een favoriet recept. Bovendien is het gemakkelijk te maken in één pan, een echt eenpansgerecht. Dit super smakelijke recept voor venkelrisotto is altijd een goed idee.
Ook lekker: salade van venkel met hazelnoten. Risotto met courgette is ook een idee.
Risotto met venkel, courgette en citroen, ’n perfecte combinatie. Geniet van een bord vol smeuïge risotto rijst.
Ingrediënten
- 300 gr risottorijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 venkel
- 1 courgette
- 4 el olijfolie
- 800 ml groentebouillon
- rozemarijn en tijm vers
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 citroen
Optioneel
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook, was en snij de courgette in blokjes. Snij de venkel doormidden, verwijder de kern en snij flinterdun. Ris de kruiden van de takjes en hak fijn. Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap uit.
- Kook ondertussen het water voor de bouillon. Verhit 2 el olijfolie en bak de venkel en courgette in een pan met dikke bodem zo’n 5 minuten. Schep de groenten op een bord en hou apart.
- Verhit 2 el olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak glazig. Voeg een kwart van de bouillon toe en zet het vuur laag. Roer en voeg steeds een scheut extra bouillon toe als deze helemaal is opgenomen.
- Voeg als de venkel risotto bijna klaar is de venkel en courgette toe samen met de citroenrasp en kruiden. Verse peper en citroensap naar smaak.
Eet lekker direct.
Ook lekker: tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?