Risotto met venkel

Risotto met venkel

Courgette en citroen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 132
Naar het recept

Risotto met venkel, courgette en citroen, ’n perfecte combinatie. Geniet van een bord vol smeuïge risotto rijst.

Citroenrisotto met venkel

Smeuïge risotto met venkel en ’t rasp en sap van citroen, echt een favoriet recept. En tevens makkelijk uit 1 pan, ’n eenpansgerecht.

Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.

Ingrediënten

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • verse rozemarijn en tijm
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 citroen

Optioneel

  • Parmezaanze kaas
Risotto met venkel en courgette eten

Venkelrisotto

  1. Pel en snipper de ui en knoflook, was en snij de courgette in blokjes. Snij de venkel doormidden, verwijder de kern en snij flinterdun. Ris de kruiden van de takjes en hak fijn. Was de citroen en rasp de schil. Pers ’t sap uit.
  2. Kook ondertussen het water voor de bouillon. Verhit 2 el olijfolie en bak de venkel en courgette in een pan met dikke bodem zo’n 5 minuten. Schep de groenten op een bord en hou apart.
  3. Verhit 2 el olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak glazig. Voeg een kwart van de bouillon toe en zet het vuur laag. Roer en voeg steeds een scheut extra bouillon toe als deze helemaal is opgenomen.
  4. Voeg als de risotto bijna klaar is de venkel en courgette toe samen met de citroenrasp en kruiden. Verse peper en citroensap naar smaak.

Eet lekker direct!

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Rijst recepten
Beoordeling: 3.8. van 4 stemmen.
Please wait...