Rode bieten tartaar met balsamico

Rode bieten tartaar met balsamico

Bietentartaar met balsamico: de ideale keuze voor een smakelijk hapje, een lichte lunch of een verrassend voorgerecht. Deze vegetarische rode bieten tartaar is snel en eenvoudig te bereiden, met toevoegingen van mosterd, bosui en koriander voor extra smaak.

Voor een snelle variant van rode bieten tartaar kun je voorgekookte bieten gebruiken, vacuüm verpakt en toch heerlijk van smaak. Hoewel iets minder intens dan uit de oven, bieden ze nog steeds een geweldige smaakervaring.

Experimenteer met combinaties: voeg een paar druppels citroensap en granaatappelpitjes toe voor een verrassende bite of probeer eens een bieten tartaar met haring en appel. Zo wordt jouw bietentartaar een ware smaaksensatie.

Rode bieten tartaar met balsamico recept

Bietentartaar

4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Bietentartaar voor lunch of voorgerecht van verse rode bieten Deze rode bieten tartaar is eenvoudig te bereiden met mosterd, bosui en koriander.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 6 personen
calorieën 72

Ingrediënten

  • 6 bieten ongekookt
  • 1 el olijfolie
  • 3 bosuien
  • 10 takjes koriander
  • 1 el mosterd pittig
  • snuf cayennepeper
  • 2 el balsamicoazijn
  • zeezout
  • peper vers gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in 5 kwartier (afhankelijk van de grootte) gaar.
  • Laat de bieten afkoelen, schil en snij in blokjes. Meng de bieten in een kom met de olijfolie.
  • Snij de ui en koriander en meng met de mosterd, cayennepeper en biet. Breng op smaak met de balsamicoazijn, zout en versgemalen peper.
  • Bewaar de bietentartaar tot gebruik in de koelkast. Schep de tartaar in kleine glaasjes of steek plat uit met een steker en maak af met een topping.

Experimenteer met de rode bietentartaar door deze te variëren. Voeg een topping van feta toe of meng 2 el crème fraîche met 1 tl scherpe mosterd, peper en koriander voor een verrassende twist. Een andere smakelijke optie is bietentartaar met geitenkaas.

Ook lekker: rode bieten carpaccio voor een alternatieve culinaire ervaring.

Bieten tartaar met balsamico recept

Dit recept valt onder

Meer bieten gerechten

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter