Rode bieten tartaar met balsamico

Rode bieten tartaar met balsamico

En koriander
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur 15 min
  • Klaar in: 1 uur 25 min
  • Kcal: 72

Rode bieten tartaar met balsamico, ’t perfecte hapje, lunch of voorgerecht. Bieten tartaar past altijd. Vegetarisch rode biet recept snel en makkelijk te maken met mosterd bosui en koriander.

Snelle tartaar van bietjes

Voor ’n snelle variant rode bietjes tartaar neem je voorgekookte bieten, vacuüm verpakt, prima van smaak. Bijna net zo lekker als bietjes uit de oven, wel minder intenser van smaak.

Biet en granaatappel

Biet en granaatappel gaan goed samen, varieer en maak de tartaar af met een paar druppels citroensap en granaatappel pitjes, super lekker voor een bite.

Ingrediënten

  • 6 ongekookte bieten
  • 1 el olijfolie
  • 3 bosuien
  • 10 takjes koriander
  • 1 el pittige mosterd
  • snuf cayennepeper
  • 2 el balsamicoazijn
  • zeezout en verse peper

Extra aluminiumfolie

Bieten tartaar met balsamico recept

Bereidingswijze tartaar van rode biet

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in 5 kwartier (afhankelijk van de grootte) gaar.
  2. Laat de bieten afkoelen, schil en snij in blokjes. Meng de bieten in een kom met de olijfolie. Snij de ui en koriander en meng met de mosterd, cayennepeper en biet. Breng op smaak met de balsamicoazijn, zout en versgemalen peper.
  3. Bewaar de bietentartaar tot gebruik in de koelkast. Schep de tartaar in kleine glaasjes of steek plat uit met een steker en maak af met een topping. Tartaar van rode biet zó maak je dat.

Varieer met de bieten tartaar met balsamico. Biet met een topping van feta, geitenkaas of meng 2 el crème fraîche met 1 tl scherpe mosterd, peper en koriander.

Nog een recept voor rode biet? Rode bieten carpaccio.

Meer bieten gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.9. van 10 stemmen.
Please wait...

Geef een reactie

Go to Top