Rode bieten tartaar

Rode bieten tartaar

Met balsamico
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur 15 min
  • Klaar in: 1 uur 25 min

Bieten tartaar, het perfecte hapje, lunch of voorgerecht. Lekker vegetarisch.

Snelle tartaar van biet

Een snelle variant van de bietentartaar? Neem voorgekookte bieten, vacuüm verpakt, prima van smaak. Bijna net zo lekker als bietjes uit de oven, wel minder intenser van smaak.

Bieten tartaar recept simpel

Biet en granaatappel

Ik maak de tartaar af met wat citroensap en pitjes van een granaatappel, super lekker voor een bite!

Ingrediënten

  • 6 ongekookte bieten
  • 1 el olijfolie
  • 3 bosuien
  • 10 takjes koriander
  • 1 el pittige mosterd
  • snuf cayennepeper
  • 2 el balsamicoazijn
  • zeezout en verse peper

Extra aluminiumfolie

Bereidingswijze tartaar van rode biet

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in 5 kwartier (afhankelijk van de grootte) gaar.
  2. Laat de bieten afkoelen, schil en snij in blokjes. Meng de bieten in een kom met de olie. Snij de ui en koriander en meng met de mosterd, cayennepeper en biet. Breng op smaak met de azijn, zout en peper. Bewaar de bietentartaar tot gebruik in de koelkast. Schep de tartaar in kleine glaasjes of steek plat uit met een steker en maak af met een topping. Serveer de rode bietentartaar.

Varieer met de bieten tartaar met balsamico. Biet met een topping van feta of geitenkaas is favoriet!

Nog een recept voor rode biet? Rode bieten carpaccio.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...