Rode bietentartaar met balsamico
Bietentartaar met balsamico: de ideale keuze voor een smakelijk hapje, een lichte lunch of een verrassend voorgerecht. Deze vegetarische rode bieten tartaar is snel en eenvoudig te bereiden, met toevoegingen van mosterd, bosui en koriander voor extra smaak. Voor een snelle variant van rode bieten tartaar kun je voorgekookte bieten gebruiken, vacuüm verpakt en toch heerlijk van smaak. Hoewel iets minder intens dan uit de oven, bieden ze nog steeds een geweldige smaakervaring.
Experimenteer met combinaties: voeg een paar druppels citroensap en granaatappelpitjes toe voor een verrassende bite of probeer eens een bieten tartaar met haring en appel. Zo wordt jouw bietentartaar een ware smaaksensatie.
Ingrediënten
- 6 bieten ongekookt
- 1 el olijfolie
- 3 bosuien
- 10 takjes koriander
- 1 el mosterd pittig
- snuf cayennepeper
- 2 el balsamicoazijn
- zeezout
- peper vers gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in 5 kwartier (afhankelijk van de grootte) gaar.
- Laat de bieten afkoelen, schil en snij in blokjes. Meng de bieten in een kom met de olijfolie.
- Snij de ui en koriander en meng met de mosterd, cayennepeper en biet. Breng op smaak met de balsamicoazijn, zout en versgemalen peper.
- Bewaar de bietentartaar tot gebruik in de koelkast. Schep de tartaar in kleine glaasjes of steek plat uit met een steker en maak af met een topping.
Experimenteer met de rode bietentartaar door deze te variëren. Voeg een topping van feta toe of meng 2 el crème fraîche met 1 tl scherpe mosterd, peper en koriander voor een verrassende twist. Een andere smakelijke optie is bietentartaar met geitenkaas.
Ook lekker: rode bieten carpaccio voor een alternatieve culinaire ervaring.
Meer bieten gerechten
Dit bieten bijgerecht zet je supersnel op tafel, omdat we ze maken met gekookte bietjes. Deze moet je proberen!
Deze bieten galettes zet je supersnel op tafel, omdat we ze maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Deze moet je proberen!
Salade met mango, spinazie en biet. Mozzarella en pitjes. Quinoa sla, lekker joh!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?