Klassieke rode kool met appel

Klassieke rode kool met appel

Klassiek rode kool met appel recept: laurier, kruidnagel en kaneel zorgen voor een heerlijk aroma. Dit eenvoudige recept vergt misschien wat tijd, maar het resultaat is het lekkerste rode koolgerecht, perfect als bijgerecht of voor een makkelijke ovenschotel. En de geur die uit je keuken komt is onweerstaanbaar!

Met dit basisrecept voor rode kool met appels en kaneel kan het niet misgaan. Het is een smakelijk en gezond groentegerecht, en hoe langer je het laat stoven, hoe smakelijker het wordt.

Rode kool is een heerlijke wintergroente vaak gekookt met suiker en stukjes appel en daarbij aardappelgratin.

De kooktijd van de rode kool kan variëren afhankelijk van de dikte en of je het vuur hoog of laag zet. Zorg er in ieder geval voor dat er nog wat bite overblijft, dus proef tussendoor.

Rode kool met appeltjes in een pan

Rode kool maken

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Recept voor rode kool met appel, op smaak gebracht met laurier, kruidnagel en kaneel. Perfect als bijgerecht of als onderdeel van een ovenschotel.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 105

Ingrediënten

  • ½ rode kool (ongeveer 600 gr)
  • 2 zure appels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 60 ml appelazijn
  • 50 gr (bruine) suiker
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Snijd de rode kool fijn en doe het in een pan met water, samen met een snufje zout, kruidnagels, laurier, kaneel, suiker en azijn. Meng alles goed door en breng aan de kook.
  • Laat het mengsel 1 uur pruttelen, maar vergeet niet om af en toe om te scheppen.
  • Schil en rasp de appel en voeg de laatste 5 minuten toe. Laat het geheel kort meestoven en breng verder op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak.
  • Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en proef het (bij)gerecht. Zo maak je dus zelf rode kool met appel.

Heb je extra appel rasp; lekker als topping voor erbij.

Eet met aardappelpuree, aardappelpuree maken doe je zó en lekker met een Argentijnse stoofpot, stoof van mals rundvlees. Hachee is ook een aanrader.

Nog een lekker rode kool recept: salade van rode kool met mango en zwart sesamzaad, koriander limoen en lente-ui. Rode peper en mango, een sla met pit.

Rode kool met appeltjes recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024