Rode kool met appel recept
Lekker zoet- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 10 min
- Kcal: 105
Rode kool met appel recept, laurier, kruidnagel en kaneel. Simpel, niet heel snel maar wel het lekkerste rode kool recept als bijgerecht of voor ’n makkelijke ovenschotel. En ’t ruikt heerlijk!
Rode kool met appeltjes
Rode kool met appeltjes en kaneel met dit basisrecept kan ’t niet mis gaan, ’n lekker en gezond groente recept en hoe langer je ’t laat stoven hoe lekkerder.
Lekker voor in de ovenschotel met rookworst en peer rode kool en appel met een laagje aardappelgratin.
De kooktijd van de rode kool kan variëren door de dikte en of je het vuur hoog of laag zet. Zorg in ieder geval voor wat bite dus proef tussendoor.
Zelf rode kool maken
- Snij de rode kool fijn en stop in een pan met water met ’n snuf zout, kruidnagels, laurier, kaneel, suiker en azijn. Meng door en breng aan de kook.
- Laat één uur pruttelen maar schep tussendoor wel om. Schil en rasp de appel en voeg de laatste 5 minuten toe. Laat nog kort meestoven en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zout en voeg eventueel een klontje boter toe.
- Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en proef! Zelf rode kool maken doe je zó.
Heb je extra appel rasp, lekker als topping voor erbij.
Eet met aardappelpuree, aardappelpuree maken doe je zó en lekker met ’n Argentijnse stoofpot stoof van mals rundvlees. Hachee is ook ’n aanrader.
Ook lekker: Salade van rode kool mango en zwart sesamzaad koriander limoen en lente-ui. Rode peper en mango, ’n sla met pit.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen