Rode pesto maken
Ontdek hoe eenvoudig het is om je eigen rode pesto te maken met knoflook en gedroogde tomaat. In slechts 10 minuten bereid, is het de perfecte dip of smeuïge spread voor op toast. Zeg maar dag tegen de kant-en-klare potjes uit de supermarkt, want zodra je deze zelfgemaakte rode pesto hebt geproefd, wil je nooit meer anders.
Tomatentapenade
Vraag je je af of het rode pesto recept echt zo makkelijk is, of ga je liever voor tomatentapenade? Rode pesto wordt vaak verward met tapenade, die typisch kappertjes en soms olijven bevat. Het Siciliaanse alternatief, pesto alla trapanese (ook wel 'rode pesto' genoemd), wordt echter bereid met tomaten en amandelen. De tomatentapenade heeft misschien een iets eenvoudigere smaak, maar beide varianten zijn geliefd.
Probeer deze Italiaanse dip met basilicum voor een groene variant, terwijl de rosso pesto met zongedroogde tomaten een unieke twist geeft aan je gerechten.
Ook lekker: pesto van radijsblad.
Ingrediënten
- 160 gr zongedroogde tomaten
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 60 gr pijnboompitten
- 6 el olijfolie (90 ml) extra vergine
Instructies
- Rasp de Parmezaanse kaas en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Pel de knoflook en meng samen met de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten in een blender, voeg beetje bij beetje olijfolie toe en maal fijn.
- Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout en voeg eventueel extra olijfolie toe om de rode pesto extra smeuïg te maken.
Voor extra pit voeg je chilivlokken toe aan het rode pesto recept.
Ook lekker: gnocchi met pesto een rode tomatentapenade saus met knoflook.
Of dip je rode pesto bij je pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden, een authentieke Napolitaanse pizza.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?