Rode pesto maken
Ontdek hoe eenvoudig het is om rode pesto te maken met knoflook en gedroogde tomaat. In slechts 10 minuten bereid, perfect als dip of als smeuïge spread op toast. Zeg maar dag tegen kant en klare potjes uit de supermarkt, want als je deze rode pesto hebt geproefd wil je nooit meer anders.
Tomaten tapenade
Is het rode pesto recept echt zo makkelijk of gaat je voorkeur uit naar tomaten tapenade? Rode pesto wordt vaak verward met tapenade, die doorgaans kappertjes en vaak ook olijven bevat. Het Siciliaanse alternatief, pesto alla trapanese, soms aangeduid als 'rode pesto', wordt daarentegen bereid met onder andere tomaten en amandelen. De tomaten tapenade is misschien iets minder verfijnd, maar beide varianten zijn favoriet.
Bereid deze Italiaanse dip met basilicum voor een groene variant, terwijl de 'rosso' pesto wordt gemaakt met zongedroogde tomaten voor een unieke twist.
Ook lekker: pesto van radijsblad.
Rode pesto
Ingrediënten
- 160 gr zongedroogde tomaten
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 60 gr pijnboompitten
- 6 el olijfolie (90 ml) extra vergine
Instructies
- Rasp de Parmezaanse kaas en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Pel de knoflook en meng samen met de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten in een blender, voeg beetje bij beetje olijfolie toe en maal fijn.
- Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout en voeg eventueel extra olijfolie toe om de rode pesto extra smeuïg te maken.
Voor extra pit voeg je chilivlokken toe aan 't rode pesto recept.
Ook lekker: gnocchi met pesto een rode tapenade saus met knoflook.
Of dip je rode pesto op je pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden, 'n Napolitaanse pizza.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?