Rode pesto maken

Rode pesto maken

Met knoflook en gedroogde tomaat
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 190

Rode pesto maken met knoflook en gedroogde tomaat. Je hebt ’t zo gemaakt. Lekker als dip of smeersel op toast.

Tomaten tapenade

’t Rode pesto recept zelf maken is easy of is ’t een tomaten tapenade. Deze Italiaanse dip maak je in het groen met basilicum, deze pesto ‘rosso’ met zongedroogde tomaten. De tomaten tapenade is wat minder verfijnd.

Ingrediënten

  • 160 gr zongedroogde tomaten
  • 60 gr parmezaan
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gr geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie extra vergine
Rode pesto maken simpel

Rode pesto recept

  1. Rasp de parmezaan en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pel de knoflook en meng de zongedroogde tomaten, knoflook, kaas en pijnboompitten in een blender, voeg een scheut olijfolie toe en maal fijn.
  2. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout en voeg eventueel extra olijfolie toe om de pesto extra smeuïg te maken. Rode pesto recept maak je zó.

Voor extra pit voeg je chilivlokken toe.

Ook lekker: Gnocchi salade met pesto ’n rode pesto saus met knoflook.

Of dip je rode pesto op je Pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden, ’n Napolitaanse pizza.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...