
Rode viscurry met kabeljauw
Deze snelle en makkelijke rode viscurry met kabeljauw, courgette en sugarsnaps zet je in no time op tafel – alles in één pan! De vis in de romige kokos-curry geurt heerlijk en de zachte smaken van basilicum en kokos zorgen voor een heerlijk aroma. Bamboescheuten voegen een knapperige textuur en frisse smaak toe, en zijn vaak alleen in blik verkrijgbaar – ideaal curry recept voor in de wok.
De curry zit boordevol verse erwtjes, crunchy sugarsnaps en courgette voor een kleurrijke en gezonde maaltijd. Dit eenpansrecept is perfect voor drukke dagen!
Net even anders: groene viscurry met rijst
Tip: dit recept is perfect voor het bereiden van een maaltijd voor één persoon, je kunt de rest heel goed invriezen!

Ingrediënten
- 400 gr kabeljauwfilet
- 1 courgette
- 400 ml kokosmelk
- 100 gr rode currypasta
- 100 gr gekookte garnalen
- 100 gr bamboescheuten uit blik
- 100 gr sugarsnaps
- 100 gr doperwten vers
- 1 handje (Thaise) basilicum
- 2 lente-ui
Instructies
- Snijd de kabeljauw in stukjes en de courgette in plakjes.
- Breng de kokosmelk samen met de currypasta aan de kook in een grote pan.
- Voeg de courgette, garnalen, kabeljauw en bamboescheuten toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat de curry 5 minuten zachtjes doorkoken totdat de vis gaar is.
- Voeg in de laatste minuten de sugarsnaps en doperwten toe.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en scheur de basilicum in stukjes. Garneer de viscurry met de lente-ui en basilicum.
Geniet van deze Thaise rode viscurry als een eenpansgerecht, perfect te combineren met rijst, limoenpartjes of lekker om te dippen met naanbrood.
En probeer ook eens de groene curry met kip en noedels – een heerlijke variatie!

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?