Romige champignonsoep

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Deze romige champignonsoep is eenvoudiger zelf te maken dan het lijkt. Probeer het nu met dit recept en maak een heerlijke soep in maar 20 minuten.

Ingrediënten

  • 450 gram champignons
  • 60 gram boter
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml room
  • 1 liter kippenbouillon
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Stap1

Maak de champignons schoon en snij ze grof. Smelt de boter in een pan en bak de champignons samen met de geperste knoflook voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna al roerend de tarwebloem toe.

Stap2

Laat het ongeveer 1 minuut bakken en voeg dan de kippenbouillon toe. Roer het goed door en laat het 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Stap3

Voeg daarna de room toe en roer het goed door elkaar. Maak de soep af met wat zout en peper naar smaak.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab