Romige champignonsoep recept

Romige champignonsoep recept

Champignonsoep op z'n best
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Deze romige champignonsoep is eenvoudiger zelf te maken dan het lijkt. Probeer het nu met dit recept en maak een heerlijke soep in korte tijd.

Soep van champignonen recept, met room en kippenbouillon

Champignonsoep zelf maken op z’n best! Met room en kippenbouillon recept, romig en vol van smaak.

Ingrediënten

  • 450 gr champignons
  • 60 gr boter
  • 4 el tarwebloem
  • 3 teen knoflook
  • 200 ml room
  • 1 l kippenbouillon
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en snij ze grof. Smelt de boter in een pan en bak de champignons samen met de geperste knoflook voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna al roerend de tarwebloem toe.
  2. Laat het ongeveer 1 minuut bakken en voeg dan de kippenbouillon toe. Roer het goed door en laat het 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  3. Voeg daarna de room toe en roer het goed door elkaar. Maak de soep af met zout en peper naar smaak.
Beoordeling: 3.2. van 31 stemmen.
Please wait...