Champignonsoep recept

Champignonsoep recept

Champignonsoep op z'n best
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Deze romige champignonsoep is eenvoudiger zelf te maken dan het lijkt. Probeer het nu met dit recept en maak een heerlijke soep in korte tijd.

Soep van champignonen recept, met room en kippenbouillon

Champignonsoep zelf maken op z’n best! Met room en kippenbouillon recept, romig en vol van smaak.

Ingrediënten

  • 450 gr champignons
  • 60 gr boter
  • 4 el tarwebloem
  • 3 teen knoflook
  • 200 ml room
  • 1 l kippenbouillon
  • peper en zout

Champignonsoep maken

  1. Maak de champignons schoon en snij ze grof. Smelt de boter in een pan en bak de champignons samen met de geperste knoflook voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna al roerend de tarwebloem toe.
  2. Laat het ongeveer 1 minuut bakken en voeg dan de kippenbouillon toe. Roer het goed door en laat het 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  3. Voeg daarna de room toe en roer het goed door elkaar. Maak de soep af met zout en peper naar smaak.
Beoordeling: 3.2. van 134 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Mariella 16 februari 2020 at 14:01 - Reply

    Heb het gemaakt de soep smaakte heerlijk!!

  2. Anja 25 december 2020 at 10:30 - Reply

    Heerlijk en idd heel makkelijk.

  3. Jacky 19 februari 2022 at 20:40 - Reply

    Top soepje, ga ik nog eens maken 👍

  4. Tania 8 maart 2022 at 12:45 - Reply

    Soep is fantastisch lekker

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter