Het allerlekkerste champignonsoeprecept dat simpel te bereiden is, maar vol van smaak. Deze simpele champignonsoep met room en knoflook mengt de aardse tonen van paddenstoelen met de romigheid van de room, waardoor het een echte comfortfood is. Serveer de soep warm met een snee knapperig brood of toast met knoflookboter. Deze champignonsoep is niet alleen perfect voor koude dagen, maar ook ideaal als voorgerecht bij een diner. Met een topping van pitjes en kiemen staat deze heerlijke soep in een mum van tijd op tafel!
Een scheut room maakt de gevulde champignonsoep heerlijk romig, terwijl je het geheel op smaak brengt met versgemalen peper en een snufje zout. Voor een extra verfijnde touch kun je een handvol verse kruiden, zoals peterselie of tijm, toevoegen voor een frisse smaak.
Tip: begin met het sauteren van vers gesneden champignons in een beetje olijfolie, totdat ze goudbruin en zacht zijn. Voeg dan fijngehakte knoflook toe voor een aromatische basis die de smaken naar een hoger niveau tilt. Giet er een, zelfgemaakte of kant-en-klare bouillon bij en laat het geheel een paar minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Lekker voor erbij: herfstige traybake met pastinaak, aardpeer, wortels en halloumi naast 't recept voor champignonsoep.
Ingrediënten
- 450 gr champignons
- 60 gr boter
- 4 el tarwebloem
- 3 teentjes knoflook geperst
- 200 ml room
- 1 lit (kippen)bouillon zelfgemaakt of kant-en-klaar
- peper en zout
Instructies
- Maak de champignons schoon en snijd ze grof.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en de geperste knoflook toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Strooi de tarwebloem over de champignons en roer goed door. Laat dit ongeveer 1 minuut meebakken.
- Voeg de (kippen)bouillon toe en roer het mengsel goed door. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Voeg de room toe en roer alles goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Ook lekker: paddenstoelenragout maken met een een mix van paddenstoelen en kastanjechampignons.
Serveer de simpele champignonsoep met een warme, knapperige baguette voor op een gure herfstdag. Zelfgemaakte champignonsoep maken zonder pakje? Dat kan echt iedereen!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Al meerdere keren gemaakt.
Nu weer.
Dit recept is een blijvertje.
Ik doe er aan t eind wat verse peterselie op.
Wat fijn!
Soep is fantastisch lekker
Dank Tania!
Top soepje, ga ik nog eens maken 👍
Fijn Jacky!
Heerlijk en idd heel makkelijk.
Lekker Anja, ’n fijne kerst!
Heb het gemaakt de soep smaakte heerlijk!!
Fijn Mariella!
De soep was heerlijk dit is voor herhaling vatbaar. Bedankt voor dit recept.
Dank Ria!