Romige courgettesoep

Simpel en snel soeprecept
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze romige courgettesoep is ideaal om te maken voor één persoon. Het is snel klaar en ook nog eens gezond! Wanneer je gasten te eten krijgt, kun je gewoon meer ingrediënten gebruiken.

Courgettesoep, variër en serveer!

Wil je de soep serveren bij een feestelijk diner of misschien wel met kerst, is er volop variatie. Serveer met een topping van gemarineerde gamba, coquille, schaaf van parmezaan of met krokante parmaham. Zelf maak ik deze met gemarineerde gamba en limoen.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 laurierblad
  • 1 teen knoflook
  • handje basilicum
  • 50 ml crème fraîche
  • 1/2 bouillonblok
  • optioneel 3 gamba’s / 1 limoen

Bereidingswijze

  1. 1Snij de courgette in stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de courgettenblokjes goudbruin. Strooi er naar smaak wat peper en zout over.
  2. 2Snipper de ui en fruit deze met wat olie in een soeppan op laag vuur. Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met het laurierblad toe. Snij de knoflook fijn en voeg ook deze toe aan de soeppan. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  3. 3Voeg de courgetteblokjes toe aan de soeppan en verkruimel het bouillonblokje er boven. Voeg 200 ml heet water toe en roer het goed door. Breng het aan de kook en verwijder het laurierblad. Pureer de soep met en staafmixer tot een dikke massa. Roer de crème fraîche erdoorheen en giet de soep in een kom.
  4. 4Optioneel, Topping van gamba. Bak je gemarineerde gamba even kort om en om in de koekenpan. Serveer op de soep en bestrooi met een paar druppels uitgeknepen limoen sap. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...