Romige preisoep
Met bieslook en room- Aantal:
2
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
15 min
- Kcal:
274
Romige preisoep met bieslook en room, makkelijk te maken gewoon, zonder poespas een lekker licht soep recept.
Ouderwetse preisoep
Een typische ouderwetse preisoep voor de lunch of snel avondmaal. De soep is zo klaar, liefst vegetarisch? Gebruik een bouillon van groenten.
Wil je een extra aanvulling? Voeg (vegetarische) spekjes toe. Liever een vegan versie van deze soep, neem kookroom van Blue Band, aanrader!
Ook lekker: mosterd preisoep met krokante bacon.
Romige preisoep
Romige preisoep met bieslook en room, makkelijk te maken gewoon een lekker licht soep recept. De soep is zo klaar.
Ingrediënten
- 2 preien
- 1 ui
- 500 ml (kippen)bouillon
- 100 ml kookroom
- 2 el bieslook
Instructies
- Snij de prei in ringen en pel en snipper de ui klein. Verhit een soeppan met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en prei een paar minuten. Snij de bieslook fijn.
- Schenk de bouillon bij de ui en prei en laat zo’n 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor. Breng op smaak met peper en een snuf zout en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de bieslook voor of na het pureren bij de soep.
Oma’s preisoep, zo makkelijk kan ’t zijn. Eet lekker met ’n stuk brood of toast.
Ook lekker: spaghetti met romige preisaus en worst.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Erg lekker! I.p.v. room Philadelphia kruidenkaas gebruikt.
Goed idee Ilse, dank!
Volgens mijn moeder van 87 is het de lekkerste soep. Deze smaakt goed. En er smaakt haar niet veel meer sinds ze 80 is.
Fijn!
Laatst gemaakt maar dan met groentebouillon en met soja kook room en vond het echt heel lekker! Deze soep ga ik binnenkort weer maken voor mijn verjaardag.
Mooi!