Romige preisoep

Romige preisoep

Met bieslook en room
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 274
Naar het recept

Romige preisoep met bieslook en room, makkelijk te maken gewoon, zonder poespas een lekker licht soep recept.

Ouderwetse preisoep

Een typische ouderwetse preisoep voor de lunch of snel avondmaal. De soep is zo klaar, liefst vegetarisch? Gebruik een bouillon van groenten.

Wil je een extra aanvulling? Voeg (vegetarische) spekjes toe. Liever ’n vegan versie van deze soep, neem kookroom van Blue Band, aanrader!

Ook lekker: Mosterd preisoep met krokante bacon.

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 1 ui
  • 500 ml (kippen)bouillon
  • 100 ml kookroom
  • 2 el bieslook
Preisoep met room en dille

Oma’s preisoep

  1. Snij de prei in ringen en pel en snipper de ui klein. Verhit een soeppan met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en prei een paar minuten. Snij de bieslook fijn.
  2. Schenk de bouillon bij de ui en prei en laat zo’n 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor. Breng op smaak met peper en een snuf zout en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de bieslook voor of na het pureren bij de soep.

Oma’s preisoep, zo makkelijk kan ’t zijn. Eet lekker met ’n stuk brood of toast.

Ook lekker: Spaghetti met romige preisaus en worst.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.2. van 58 stemmen.
Please wait...