Romige preisoep
Romige preisoep met bieslook en room, eenvoudig en zonder poespas - een heerlijk licht soeprecept. Deze ouderwetse preisoep is ideaal voor een snelle lunch of een eenvoudig avondmaal. Dit simpele gerecht is zo klaar. Voor een vegetarische variant gebruik je groentebouillon. Wil je wat extra's toevoegen? Ga dan voor (vegetarische) spekjes. Voor een vegan versie is de kookroom van Blue Band een aanrader!
Ook lekker: mosterd-preisoep met krokante bacon.
Recept afdrukken
Romige preisoep met bieslook en room, eenvoudig te maken en heerlijk licht. Een ouderwetse favoriet, perfect voor een snelle lunch of diner.
Ingrediënten
- 2 preien
- 1 ui
- 500 ml (kippen)bouillon
- 100 ml kookroom
- 2 el bieslook
Instructies
- Snij de prei in ringen en pel en snipper de ui klein. Verhit een soeppan met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en prei een paar minuten. Snij de bieslook fijn.
- Schenk de bouillon bij de ui en prei en laat zo’n 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor.
- Breng op smaak met peper en een snuf zout en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de bieslook voor of na het pureren bij de romige preisoep.
Oma's preisoep, zo makkelijk kan het zijn. Serveer de soep met een stuk brood of toast voor een complete maaltijd. Zin in iets anders? Probeer dan eens spaghetti met romige preisaus en worst.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Erg lekker! I.p.v. room Philadelphia kruidenkaas gebruikt.
Goed idee Ilse, dank!
Volgens mijn moeder van 87 is het de lekkerste soep. Deze smaakt goed. En er smaakt haar niet veel meer sinds ze 80 is.
Fijn!
Laatst gemaakt maar dan met groentebouillon en met soja kook room en vond het echt heel lekker! Deze soep ga ik binnenkort weer maken voor mijn verjaardag.
Mooi!