
Roodlof salade met walnoten, honing en appel
Roodlof salade met walnoten honing en appel – een makkelijk en smaakvol bijgerecht dat gegarandeerd feestelijk op tafel staat! De gekarameliseerde walnoten geven de salade een heerlijke crunchy touch en maken het helemaal af. Rauwe witlof is waanzinnig lekker in een salade, met een krokante bite en een stevige smaak. Wedden dat iedereen aan tafel blij verrast zal zijn door de frisse, krokante smaak en de heerlijke crunch van de walnoten in deze salade!
Eet je liever witlof als lunch? Combineer het dan met een stukje desembrood voor een perfect lunchgerecht.
Niet altijd verkrijgbaar? Geen probleem! Radicchio is een geweldige vervanger. Deze paarsrode variant uit de witloffamilie heeft een milde smaak en is heerlijk om rauw te eten.

Ingrediënten
- 6 struikjes roodlof (of 3 roodlof en 3 witlof)
- 100 gr walnoten
- 1 el vloeibare honing
- 1 groene appel in dunne reepjes
Dressing
- ½ teentje knoflook
- 1 ansjovisfilet
- 150 gr yoghurt
- olijfolie extra vergine
- ½ citroen het sap
- takjes dragon, kervel en bladpeterselie blaadjes
Instructies
- Verwijder de blaadjes van het rood- en witlof en zet ze apart.
- Rooster de walnoten op laag vuur in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Voeg de honing toe en schud de pan zodat de noten gelijkmatig bedekt worden. Haal de pan van het vuur en laat de walnoten afkoelen.
- Bereid de dressing door de knoflook en ansjovis zo fijn mogelijk te hakken. Meng ze in een kom met een snufje zout, peper, de yoghurt, een scheutje olijfolie en het citroensap.
- Hak de verse kruiden fijn en voeg deze toe aan de dressing.
- Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze samen met het rood- en witlof en de afgekoelde walnoten door de dressing. Serveer meteen voor een frisse en smaakvolle roodlof salade!
Ook lekker: witlofsalade met appel en ei en geroosterde pecannoten als bijgerecht of gezonde maaltijdsalade met een stuk brood en gezouten boter. Of ga voor klassiek, witlof met ham en kaas.
Wil je variëren? Voeg dan wat citrus toe! Een salade van roodlof met citrusvruchten is niet alleen heerlijk, maar ook extra voedzaam. Het geeft een frisse, fruitige twist aan de salade!

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?