Rosbief bakken
Rosbief bakken met verse rozemarijn in roomboter. Eerst ga je kort de rosbief braden in de pan. Daarna in de oven. Serveer als tussen- of bij- of hoofdgerecht.
Rosbief recept
Rosbief zelf bakken en braden, met of zonder korstje. Als je liever geen krokant korstje hebt, verdeel dan tussendoor wat braadvocht over de rosbief. Heb je een kerntemperatuurmeter, kijk dan of de temperatuur na 30 minuten zo'n 60 graden is. Dan is het rosbief recept klaar. Laat even goed rusten na het garen zo behoud het vlees zijn sappen.
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Ingrediënten
- 500 gr rosbief
- 50 gr roomboter
- 4 takjes rozemarijn
Instructies
- Laat de rosbief eerst op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 145 graden. Breng de rosbief op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
- Laat de boter smelten in een braadpan samen met de rozemarijn tot de boter begint te kleuren. Leg de rosbief in de pan en bak 3 minuten op hoog rondom bruin.
- Haal de rosbief uit de pan en leg in een ovenschaal. Giet het bakvet over de rosbief samen met de rozemarijn. Bak het vlees medium in 30 á 35 minuten in het midden van de oven.
- Haal de rosbief uit de oven en laat afgedekt nog even rusten.
Eet lekker op een broodje of met een romige aardappelpuree. Of eet de rosbief met artisjok gegaard in rode wijn en vleesfond.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos, pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?