Rosbief met rozemarijn en artisjokharten

En heel veel knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Dit heerlijke en luxe gerecht is in 45 minuten al klaar en is eenvoudig te bereiden. Lekker met wat frites en een salade en ideaal voor een heerlijk kerstdiner!

Eenvoudig maar heerlijk uit de oven!

Eenvoudig recept voor rosbief, rosé uit de oven met lekker veel knoflook.

Ingrediënten

  • 400 gr artisjokharten, blik
  • 4 tomaten
  • 8 teen knoflook
  • 750 gr rosbief
  • 2 el olijfolie
  • 380 ml vleesfond, potje
  • 500 gram mascarpone
  • 100 ml rode wijn
  • 3 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. 1Pel de knoflook. Laat de artisjokharten uitlekken en was de tomaten. Bestrooi de rosbief met peper en bestrijk met olijfolie.
  2. 2Schenk de vleesfond en de wijn in een ovenschaal. Leg de takjes rozemarijn erin en leg vervolgens de rosbief erop. Verdeel de tomaten, artisjokharten en de knoflook om de rosbief heen.
  3. 3Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ovenschaal in het midden van de oven in 25 minuten bruin van buiten en rosé van binnen. Serveer met een salade en wat aardappels of friet.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...