Rosbief met rozemarijn en artisjokharten

Rosbief met rozemarijn en artisjokharten

Rode wijn en knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Dit heerlijke rosbief gerecht is eenvoudig te bereiden, in net iets meer dan een half uur klaar. Lekker met artisjok en eventueel wat verse frites erbij, tevens een prima gang voor het kerstdiner.

Rosbief recept uit de oven

Eenvoudig recept voor rosbief, rosé uit de oven met rode wijn, rozemarijn en reuze veel knoflook.

Ingrediënten

  • 400 gr artisjokharten, blik
  • 4 tomaten
  • 8 teen knoflook
  • 750 gr rosbief
  • 2 el olijfolie
  • 380 ml vleesfond, potje
  • 100 ml rode wijn
  • 3 takjes rozemarijn
Rosbief uit de oven met artisjok

Bereidingswijze rosé gebakken rosbief

  1. Bestrijk de rosbief met olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef, pel en snipper de knoflook en was de tomaten.
  2. Schenk de vleesfond en de wijn in een ovenschaal. Leg de takjes rozemarijn erin en leg de rosbief erop. Verdeel de tomaten, artisjokharten en de knoflook om de rosbief heen.
  3. Bak de rosbief in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden) in 25 minuten bruin van buiten en rosé van binnen.

Snij flinterdun en serveer met een zachte puree of verse friet.

Ook lekker voor bij de rosbief: Knolselderijpuree puree van groenten met knoflook.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024