Rosbief met rozemarijn en artisjokharten
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
Dit heerlijke rosbief gerecht is eenvoudig te bereiden, in net iets meer dan een half uur klaar. Lekker met artisjok en eventueel wat verse frites erbij, tevens een prima gang voor het kerstdiner.
Rosbief recept uit de oven
Eenvoudig recept voor rosbief, rosé uit de oven met rode wijn, rozemarijn en reuze veel knoflook.
Bereidingswijze rosé gebakken rosbief
- Bestrijk de rosbief met olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef, pel en snipper de knoflook en was de tomaten.
- Schenk de vleesfond en de wijn in een ovenschaal. Leg de takjes rozemarijn erin en leg de rosbief erop. Verdeel de tomaten, artisjokharten en de knoflook om de rosbief heen.
- Bak de rosbief in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden) in 25 minuten bruin van buiten en rosé van binnen.
Snij flinterdun en serveer met een zachte puree of verse friet.
Ook lekker voor bij de rosbief: Knolselderijpuree puree van groenten met knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?