Rosbief met rozemarijn en artisjokharten

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 45m

Dit heerlijke en luxe gerecht is in 45 minuten al klaar en is eenvoudig te bereiden. Lekker met wat frites en een salade en ideaal voor een heerlijk kerstdiner!

Ingrediënten

  • 400 gram artisjokharten (blikje)
  • 4 tomaten
  • 8 teentjes knoflook
  • 750 gram rosbief
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • 380 ml vleesfond (potje)
  • 100 ml rode wijn
  • 3 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Stap1

Pel de knoflook. Laat de artisjokharten uitlekken en was de tomaten. Bestrooi de rosbief met een snufje peper en bestrijk het met wat olijfolie.

Stap2

Schenk de vleesfond en de wijn in een ovenschaal. Leg de takjes rozemarijn erin en leg vervolgens de rosbief erop. Verdeel de tomaten, artisjokharten en de knoflook om de rosbief heen.

Stap3

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de ovenschaal in het midden van de oven in 25 minuten bruin van buiten en rosé van binnen. Serveer het met een salade en wat aardappels of friet.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab