Roze koeken
- Aantal: 12
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 220
Roze koeken 'n roze koek recept ofwel glacé koeken. De lekkerste roze koeken bak je zelf, ze zijn heel makkelijk te maken, 'n feestje.
Glazuur van aardbei
'n Fris laagje glazuur van aardbei, frambozen zou ook kunnen mocht je deze in huis hebben.
Mocht je moeite hebben met de cakejes uit de vorm te krijgen, knip kleine rondjes bakpapier en leg deze op de bodem van de vorm. En niet te vol, zo voor de helft bakt perfect.
Mocht je de glacé koeken glutenvrij willen bakken, meelmix van de AH werkt perfect.
Roze koeken maak je zo
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in voor 12 cupcakes met boter. Meng de boter met de suiker, één voor één de eieren, bloem, bakpoeder en vanille voor de koeken in een kom en mix tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag in de cupcake vorm, half vol en dek af met een stuk bakpapier. Zet de cupcake vorm in de oven en dek af met een bakplaat (dus op 't bakpapier op de cup cakevorm). Daardoor worden de cakejes stevig van binnen en blijven ze plat.
- Bak de koeken 10 minuten, haal de bakplaat er vanaf en bak ze nog eens zo’n 6 minuten. Haal de koeken op z’n kop uit de vorm en laat ze plat op een rooster met bakpapier afkoelen.
- Pureer de aardbeien met een vork. Druk de aardbeien door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Doe de poedersuiker in een kom, voeg 't citroensap toe en meng steeds een klein beetje met 't sap van aardbei tot de juiste kleur. Voeg eventueel een paar drupje water toe. Doop de koeken in de glazuur en laat hard worden. Voilà roze koeken maak je zó.
Ook lekker: chewy koekjes met speculaas. Of dit wil je misschien ook wel eens maken: crompouce. Een heerlijke roze croissant met romige vulling.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?