Rucola pesto maken

Rucola pesto maken

Trek de blender maar tevoorschijn: deze rucola pesto met walnoten maak je zelf, geweldig lekker, simpel én snel klaar met parmezaanse kaas en knoflook. Favoriet voor door de pasta als dip voor je snack of smeer lekker op brood, een pesto rucola walnoot dip.

Pesto is er in vele soorten en smaken, maar wij zijn fan van van deze! Rucola dip met walnoten, met de lekker pittige, iets bittere, nootachtige smaak van rucola, reuze lekker.

Tip: wil je de rucola pesto vegan maken? Gebruik Violife Prosociano wedge, een plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas.

Pesto rucola walnoot

Rucola walnotenpesto

3.5 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Zelf rucola pesto maken met walnoten, knoflook en parmezaanse kaas. Favoriet voor door de pasta als dip of smeer op brood, een pesto rucola walnoot dip.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 40 gr rucola
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 140 ml olijfolie extra vergine
  • 10 walnoten
  • 1 knijpje citroensap

Instructies

  • Meng de rucola, knoflook, walnoten en parmezaan in een blender samen met de olijfolie.
  • Breng de rucola walnotenpesto op smaak met vers gemalen peper en een snuf grof zeezout.
  • Voeg een knijpje citroensap toe en meng tot een gladde rucola dip.

Dip met een bruchetta, neem wat radijsjes bij je rucola pesto dip of smeer 't op brood of door de pasta. Zelf gemaakt!

Ook lekker: pesto en hummus dip met rauwkost.

Rucola pesto recept
Rucola walnotenpesto

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter