Rucola pesto maken
Trek de blender maar tevoorschijn: deze rucola pesto met walnoten maak je zelf, geweldig lekker, simpel én snel klaar met parmezaanse kaas en knoflook. Favoriet voor door de pasta als dip voor je snack of smeer lekker op brood, een pesto rucola walnoot dip.
Pesto is er in vele soorten en smaken, maar wij zijn fan van van deze! Rucola dip met walnoten, met de lekker pittige, iets bittere, nootachtige smaak van rucola, reuze lekker.
Tip: wil je de rucola pesto vegan maken? Gebruik Violife Prosociano wedge, een plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 40 gr rucola
- 50 gr parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 140 ml olijfolie extra vergine
- 10 walnoten
- 1 knijpje citroensap
Instructies
- Meng de rucola, knoflook, walnoten en parmezaan in een blender samen met de olijfolie.
- Breng de rucola walnotenpesto op smaak met vers gemalen peper en een snuf grof zeezout.
- Voeg een knijpje citroensap toe en meng tot een gladde rucola dip.
Dip met een bruchetta, neem wat radijsjes bij je rucola pesto dip of smeer 't op brood of door de pasta. Zelf gemaakt!
Ook lekker: pesto en hummus dip met rauwkost.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?