Rucola stamppot met maïs

Rucola stamppot met maïs

Walnoten en crème fraîche
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 460

Rucola stamppot met maïs, walnoten en crème fraîche, er gaat niets boven een Hollandse stamppot. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en dit stamppot recept is absoluut een favoriet.

Stamppot met rucola en crème fraîche

Stamppot met rucola en crème fraîche ’n smeuïge vegetarische maaltijd met knapperige walnoten en crispy maïs. In september haal je heerlijk mais uit de moestuin!

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 150 gr rucola
  • 150 gr maïs
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 el (vegan)boter
  • 150 ml (vegan)melk
  • 60 gr walnoten
Rucola mais stamppot

Stamppot rucola

  1. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp tot een puree.
  2. Voeg de crème fraîche, boter en melk toe aan de gestampte aardappelen. Meng de rucola door de aardappelpuree en schep de maïs erbij.
  3. Breng de stamppot rucola op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Warm de stamppot nog even goed door en schep op borden. Maak af met de walnoten.

Ook lekker: zoete aardappelstamppot met walnoten geitenkaas en spinazie.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...
Stamppot met rucola en mais maken

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024