Rucola stamppot met maïs

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Er gaat niets boven een Hollandse stamppot! Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en deze variatie is absoluut een aanrader!

Tip: Lekker met een stukje vlees en jus.

Stamppot J

 

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 200 gram rucola (fijngehakt)
  • Blikje maïs
  • Bekertje crème fraîche
  • 1 eetlepel halvarine
  • 150 ml magere melk
  • 60 gram walnoten
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Stap1

Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze.

Stap2

Voeg de halvarine en melk toe aan de gestampte aardappelen. Stamp ook de rucola door de aardappelpuree en schep de maïs erdoor.

Stap3

Breng de stamppot op smaak met peper, zout en de crème fraîche. Warm de stamppot nog even goed door en verdeel het gerecht over 4 borden. Garneer ze met de walnoten.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

64

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab