Rucola stamppot met maïs

Met walnoten en crème fraîche
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Er gaat niets boven een Hollandse stamppot! Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en deze variatie is absoluut een aanrader!

Hollandse pot recept

Op zoek naar oudhollandse recepten? Hollandse pot andijvie recept, lekker aan de slag met de vertrouwde aardappel!

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 200 gr rucola
  • blikje maïs
  • bekertje crème fraîche
  • 1 el halvarine
  • 150 ml magere melk
  • 60 gr walnoten

Bereidingswijze

  1. 1Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze.
  2. 2Voeg de halvarine en melk toe aan de gestampte aardappelen. Stamp ook de rucola door de aardappelpuree en schep de maïs erdoor.
  3. 3Breng de stamppot op smaak met peper, zout en de crème fraîche. Warm de stamppot nog even goed door en verdeel het gerecht over de borden. Maak af met de walnoten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...