Rucola stamppot met makreel

Rucola stamppot met makreel

Kappertjes en ui
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 585

Rucola stamppot met makreel, kappertjes en ui, ’n Hollandse stamppot recept. Makreel is gezond en past perfect bij deze smeuïge aardappelpuree met rucola, ’n voorjaars stamp.

Stamppot met makreel

Stamppot met makreel en ’n bite van Amsterdamse ui, knapperige rucola en zurige kappers.

Meer groente? Voeg eventueel flinterdun gesneden preiringen toe.

Ook lekker: rucola stamppot met mais.

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen
  • 200 gr gerookte (gefileerde) makreelfilet
  • 85 gr rucola
  • 1 el kappertjes
  • 2 el Amsterdamse ui
  • 1 el (vegan)boter
  • 100 ml (vegan)melk
  • snuf nootmuskaat
Rucola stamppot met makreel recept

Recept stamppot rucola makreel

  1. Schil, snij en kook de aardappelen gaar, giet af en stamp tot een puree. Maak ondertussen de makreel schoon als je een hele makreel in huis hebt.
  2. Voeg de nootmuskaat, boter en melk toe aan de gestampte aardappelen en meng al omscheppend de rucola door de aardappelpuree erbij.
  3. Breng de stamppot op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Schep op borden en verdeel de makreel, kappers en uien erover. Recept stamppot rucola makreel maak je zó.

Ook lekker: zoete aardappelstamppot met walnoten, geitenkaas en spinazie.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...
Rucola stamppot met makreel en Amsterdamse ui

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024