Rugelach recept met jam
- Aantal: 48
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 2 uur 25 min
- Klaar in: 2 uur 45 min
- Kcal: 104
Rugelach recept met jam walnoten chocolade en rozijnen, 'n té lekker recept voor kleine croissants om zelf te maken met een vulling die je steeds kan afwisselen.
Van oorsprong croissantjes uit Israël en zeer geliefd bij New Yorkers. Met de hand bereid en voorzien van verschillende vullingen.
Wil je 't jezelf makkelijk maken? De vulling is ook erg lekker op vers bladerdeeg of croissantdeeg. Dan sla je de stap deeg maken over.
Rugelach maken
- Meng voor het deeg de bloem met 'n snuf zout in een kom. Voeg de boter en roomkaas toe en kleed alles met je vingers tot een kruimelig deeg. Meng de eierdooier en het vanille extract erdoor.
- Deel het deeg op in vier delen en maak van elk deel een bal en druk plat. Wikkel de deegporties in vershoudfolie en leg minstens 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Hak voor de vulling de walnoten, chocolade en rozijnen in kleine stukjes. Meng de kaneel en suiker in een kom en zet opzij.
- Bestuif het werkblad met poedersuiker neem een deegportie en rol uit tot een cirkel met een doorsnede van 25 cm. Bestrijk het deeg met 2 el jam en bestrooi met wat suiker en kaneel. Verdeel een kwart van de vulling eroverheen.
- Snij de deegcirkel met een pizzasnijder of een scherp mes in 12 punten. Rol deze punten vanaf de brede kant op, maak er croissantjes van en leg ze op de bakplaten. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Bak de rugelach in zo'n 25 minuten goudbruin.
Meer bladerdeeg: Croissant maken 'n goed begin van je weekend met crunchy korstje en heerlijk zacht van binnen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?