Salade met kip in curry uit de Indiase keuken

Salade met kip in curry uit de Indiase keuken

Met rode currypasta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Salade met kip in curry uit de Indiase keuken met rode currypasta en aardappel, snel gezond en lekker recept.

Sla met kip en papadum

Sla met kip en papadum, daar maak je ‘m mee af, ’n dunne, knapperige Indiase cracker. Yum!

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 400 gr kipfilet
  • 350 gr voorgekookte aardappelblokjes
  • 4 el rode currypasta
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr gemengde sla

Dressing

  • 2 el azijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Salade kip curry

  1. Snij de kipfilet klein en bak in een koekenpan samen met de aardappel blokjes en de currypasta 5 minuten. Voeg een snuf zout en vers gemalen peper naar smaak toe.
  2. Was de courgette, haal de zaadlijsten eruit door een tl te gebruiken. Snij doormidden in dunne plakken en meng door de salade.
  3. Maak de dressing en breng op smaak met grof zout en vers gemalen peper. Doe de salade in een kom en meng samen met de dressing. Serveer de sla in kommen en leg de aardappel en kip in curry op de top. Salade kip curry maak je zó.

Eet als bijgerecht of maaltijdsalade.

Ook lekker: Zoete aardappel chili met bonen koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024