Salade van gekleurde radijs en nieuwe aardappeltjes

Salade van gekleurde radijs en nieuwe aardappeltjes

Met raapsteel en spinazie
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een makkelijke salade met aardappel, radijs en vinaigrette. Fris en knapperige bite van de rauwe groenten, snel en zomers lekker recept.

Vinaigrette maken dat doe je zelf

Vinaigrette maken dat doe je heel makkelijk zelf. Neem 1 deel azijn, naar smaak en meng met een paar druppels citroensap en een heel fijn gesnipperd sjalotje. Klop daarna 3 delen olie, ook naar smaak tot een gladde dressing. Maak op smaak met peper en zout. Eventueel kan je een schepje honing en/of mosterd bij de azijn mengen. Maak verder op smaak met verse kruiden, zoals basilicum, dille, dragon, kervel of peterselie.

Raapstelen, lekker en gezond

Raapstelen zijn een heerlijk frisse, licht pittige voorjaarsgroente met een knapperige steel. De jonge bladeren van de knolraap. Vol vitamine C, B-vitamines en ijzer. Lekker en gezond!

Salade van gekleurde radijs en nieuwe aardappeltjes hartige taart

Ingrediënten

  • 6 nieuwe aardappelen
  • 1 bosje radijsjes verschillend van kleur
  • 0,6 dl vinaigrette
  • 1/2 krop zwarte eikenbladsla
  • 1 bosje raapsteel
  • 3 handen spinazie

optioneel

  • gekleurde tomaatjes
  • bladpeterselie

Zo maak je salade met radijsjes

  1. Snij de aardappelen in partjes van 1,5 cm op het dikste stuk, kook de aardappelen nét gaar en laat ze een paar minuten uitdampen. Maak ze, nog warm, aan met de vinaigrette.
  2. Snijd de radijzen in de lengte doormidden en als ze erg dik zijn nog een keer doorsnijden. Verdeel een paar mooie bladeren eikenblad, raapsteel en spinazie over de borden, met de puntjes naar buiten toe. Pluk of snijd de rest van de bladeren grof. Maak ze aan met zoveel vinaigrette als je lekker vindt en leg op elk bord een hoog, luchtig hoopje.
  3. Schik aardappel, radijs en eventuele gekleurde tomaatjes, verse kruiden of viooltjes er rondom tegenaan. Geniet!

Maak je salade met radijsjes af met een stuk geroosterd brood of eet samen met een stuk preitaart. Dit recept komt uit het boek Mari plukt de dag.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...