Sangria maken met rode wijn
Zelf sangria maken met rode wijn, sinaasappel en bruiswater is eenvoudig. Kies je favoriete fruit, zoals appel, aardbei, braam en bes. Zorg ervoor dat de rode wijn goed koud is, zodat je sangria in een mum van tijd klaar is. Sangria is ook heerlijk met prosecco in plaats van bruiswater. Gebruik limoensap voor een frisse, zure smaak in plaats van sinaasappelsap. Dit sangria-recept kun je ruim van tevoren maken; voeg vlak voor het serveren het bruiswater of de prosecco toe.
Tip: laat het fruit minstens een paar uur in de sangria trekken, zodat de smaken goed in de wijn kunnen trekken. Dit maakt je sangria nog smaakvoller!
Ingrediënten
- 750 ml rode wijn droog
- 250 ml bruiswater
- 1 el suiker
- vers fruit (bijv. sinaasappel, citroen, limoen, aardbeien)
- 1 sinaasappel het sap
- ijsblokjes
Optioneel
- 125 ml brandy voor extra pit
Instructies
- Was en schil het verse fruit.
- Snijd het fruit in schijfjes en blokjes en doe het in een grote kan.
- Voeg de suiker en de rode wijn toe.
- Pers het sap van de sinaasappel en voeg dit toe aan de kan.
- Schenk het bubbelwater erbij, roer alles goed door.
- Voeg ijsklontjes toe. Het sangria maken is klaar.
Maak de sangria af met ijsklontjes.
Ook lekker: Aperol spritz cocktail prosecco en sinaasappel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?