Sardientjes of makreelspread

Sardientjes of makreelspread

Sardientjes of makreelspread met toast of rijstcrackers, een fijne vispaté maak je simpel en snel met sardientjes of makreel. Zo makkelijk heb je het nog niet gehad. Met roomkaas, dille en citroen.

Vissalade maken voor op toast dat doe je snel, even mengen en je bent al klaar. Sardines en makreel uit blik zijn supergezond en horen in de top vijf van gezonde vissen.

Ook lekker: toast met tonijn een makkelijk en gezond toast recept met geroosterde sesam en basilicum.

Makreelspread maken

Sardines salade toast

4.8 van 33 stemmen
Recept afdrukken
Vispaté met sardientjes of makreel, zo makkelijk heb je ’t nog niet gehad. Met roomkaas, dille en citroen op toast.
Gang Amuse, Hapjes
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 190

Ingrediënten

  • 120 gr sardientjes of makreel in olie, blik
  • 200 gr roomkaas
  • ½ citroen het sap
  • 1 el dille gehakt
  • crackers (met zaadjes)
  • peper vers gemalen

Instructies

  • Laat de sardientjes uit blik of makreel uitlekken en doe samen met de roomkaas en het citroensap in een keukenmachine.
  • Maal tot een grove pasta.
  • Hak de dille en roer door het vismengsel. Breng op smaak met vers gemalen peper.

Deze, soort van vispaté is reuze lekker. Serveer de sardines of makreel met crackers en toast of lekker op brood.

Ook lekker: vegan pate gemaakt van kidney- en cannellinibonen.

Makreelspread met toast

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024