Sardientjes of makreelspread
Sardientjes of makreelspread met toast of rijstcrackers, een fijne vispaté maak je simpel en snel met sardientjes of makreel. Zo makkelijk heb je het nog niet gehad. Met roomkaas, dille en citroen.
Vissalade maken voor op toast dat doe je snel, even mengen en je bent al klaar. Sardines en makreel uit blik zijn supergezond en horen in de top vijf van gezonde vissen.
Ook lekker: toast met tonijn een makkelijk en gezond toast recept met geroosterde sesam en basilicum.
Recept afdrukken
Vispaté met sardientjes of makreel, zo makkelijk heb je ’t nog niet gehad. Met roomkaas, dille en citroen op toast.
Ingrediënten
- 120 gr sardientjes of makreel in olie, blik
- 200 gr roomkaas
- ½ citroen het sap
- 1 el dille gehakt
- crackers (met zaadjes)
- peper vers gemalen
Instructies
- Laat de sardientjes uit blik of makreel uitlekken en doe samen met de roomkaas en het citroensap in een keukenmachine.
- Maal tot een grove pasta.
- Hak de dille en roer door het vismengsel. Breng op smaak met vers gemalen peper.
Deze, soort van vispaté is reuze lekker. Serveer de sardines of makreel met crackers en toast of lekker op brood.
Ook lekker: vegan pate gemaakt van kidney- en cannellinibonen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?