Schuimpjes zelf maken
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 10 min
Schuimpjes zelf maken, dé schuimpjes die rond de feestdagen weer in de schappen liggen. Je kunt de schuimpjes prima zelf maken. Het enige wat je nodig hebt zijn eiwitten en poedersuiker. Alhoewel 't zijn dan wel meringue schuimpjes.
Schuimpjes als strooigoed recept
Schuimpjes die we gebruiken als strooigoed uit de winkel zijn kleurrijk, zacht en zoet deze worden gemaakt met suiker en gelatine. Ver voor het sinterklaasfeest zie je deze al in de winkel ook zie je ze met kerst in de vorm van een kransje.
Bereidingswijze
- Verwarm je oven op de laagste stand voor. Klop je eiwitten stijf in een kom. Als deze stijf zijn, voeg je 2 eetlepels poedersuiker toe. Mix dit samen nog voor één minuut.
- Vervolgens voeg je de rest van het poedersuiker bij het mengsel. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak de schuimpjes 2 uur in de oven op de laagste stand. (90 á 100 graden)
Meer Sinterklaas, rocky road Sinterklaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Laagste stand van de oven, hoeveel graden?
Zo’n 90 á 100 graden Rick. (boven- en onderwarmte)
Dat zijn toch heel andere schuimpjes. Waar is de gelatine?
Klopt, ’t zijn meringue schuimpjes, gelatine zit in de schuimpjes die ze in de winkel verkopen. Ik zie idd dat de foto niet klopt, gaan we aanpassen dank voor de feedback Cathy.